Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez igy értelmes? How many...

Ez igy értelmes? How many times i need to ask apologize to you see how much I love you?

Figyelt kérdés
nem igazán vagyok alami jó angolos
2010. aug. 16. 14:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A forgivenesses példa nem jó, mert a forgiveness főnév, az apologise meg ige.
2010. aug. 16. 16:23
 12/16 anonim ***** válasza:

FromOz válasza:

How many times do I need to (have to) apologise to you, for you to see, how much I love you?

OK, nem azt mondtam, hogy a kerdezo szovegeben kell lenni az asknak, persze hogy nem. Csak hozzatettem, hogy igen, angol is kerhet bocsanatot, valahogy igy: I ask for your forgiveness. Persze itt nem ugy kerdezi, kerdojellel, hanem akarja/koveteli.

O, ez a r.hadt angol!!!

2010. aug. 16. 16:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell az eredeti mondathoz foggal-körömmel ragaszkodni, mert rettentően nyakatekert. Az utolsó variációban már 3 you van.

How many times do I need to apologise (nem kell vonzat, hiszen világos) to prove how much I love you?

2010. aug. 16. 18:33
 14/16 anonim válasza:
több lehetőság van.. de az ask-nak van for vonzata is. ezeknek a kis szócskáknak több vonzatuk is van, más-más, ill. hasonló jelentésekkel. pl. Jacob I am asking you to kiss me, ez az egyik variáció :) a másik pedig ask for permission..
2010. aug. 16. 19:20
 15/16 A kérdező kommentje:
Magyarul azt akartam hogy :hányszor kell még bocsánatot kérnem hogy lásd menyire szeretlek
2010. aug. 16. 23:00
 16/16 anonim ***** válasza:

18.33 vagyok, igen ez magyarul nem annyira bonyolult, de angolul, ha kitesszük, hogy bocsánatot kérnem TŐLED (you), hogy TE lásd (you), mennyire szeretlek TÉGED (you), akkor már mindjárt nem hangzik jól. Ezért cseréltem le a see-t prove-ra=bebizonyítani és ezért hagytam ki a szükségtelen you-t az apologize mellől.

És neked és több válaszolónak üzenem, hogy a kérdést segédigével teszi fel az angol, pl do, bár speciel pont a "need" maga is viselkedhet segédigeként, akkor viszont need I ..., az alany mindenképpen utána áll. És ugye ask is meg apologize is együtt az már sok, hiszen mindkettő ige.

2010. aug. 17. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!