Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Volt olyan, hogy véletlenül...

Volt olyan, hogy véletlenül elkezdtél tanulni egy nyelvet és megszeretted?

Figyelt kérdés

És folytattad?

(Akármilyen kontextus összehozott vele, de nem szándékosan)

2021. jan. 31. 12:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, utolsó, igen nekem is a francia a nagy szerelem
2021. febr. 19. 16:34
 12/14 webnyelv ***** válasza:
100%
Én sem értek egyet az elsővel. A finnel voltam úgy, hogy tudtam vagy öt szót ezen a nyelven. Megnéztem egy Youtube videót, amely a finn nyelvről szólt, ott bemutatták a talo (ház) szót, hogy milyen ragokat kaphat. Ez kíváncsivá tett, hogy hogyan is lehet a többes szám jele a finnben, és rákerestem. Ez oda vezetett, hogy a fokváltakozásról szinte minden szabályt végigolvastam, és még a partitívuszba is kicsit belenéztem, hogy mikor kell használni. Azelőtt olyan furcsa volt az a sok egyforma betű a szavak végén, és elkezdtem a rendszert látni bennük. Az túlzás, hogy elkezdtem tanulni finnül, de most egy logikus nyelvnek látom, és ez tetszik. Az is tetszik, hogy mindenhol azt hallottam, mennyire nincsenek idegen szavak a finnben, de kiderült, hogy sok szó még az angolhoz is hasonlít. Mostanában a hónapok nevét kezdtem tanulgatni finnül. Egyelőre a tammikuu megvan, de még a februárnak nincs vége, márciusra talán az is meglesz.
2021. febr. 19. 21:41
 13/14 anonim ***** válasza:
50%
Én véletlenül kezdtem el tanulni németül. Sose volt az eszembe, egy fél percet sem elmélkedtem rajta, mi lenne, ha németül tanulnék? Annyi maradt meg az osztálytársaimtól, hogy nehéz nyelv. Aztán épp munkakeresés közben indult egy tanfolyam, gondoltam, jó lesz az önéletrajzba, hogy németül tanulok, hááát, hamarabb van több sikerélményem, mint az angollal ennyi idő alatt. Oroszt tanultam korábban, nagyon megszerettem a ragozása miatt, miután az angolban szinte nincs ragozás, szerintem ezért is megy nehezebben az angol. A németben van és úgy gondolom, hogy ez a kulcsa. Nekem ragoznom kell. :)) Azóta is tanulom, ennek már 2,5 fél éve, járok tanfolyamra, kis csoport, de otthon is szorgalmasan foglalkozok vele. Nem könnyű nyelv, sőt, ha tudtam volna, sikerült volna lebeszélnem magamat. De direkt nem néztem bele a nyelvtanba, nem kérdezősködtem, így ültem be az első órára. Azt sem tudtam, hogy ragoznak-e vagy sem. Most már szeretném "befejezni", szóval hajtok a nyelvvizsgára, de még az kissé odébb van. A nyelvtannal nem lesz gond, úgy gondolom, szeretem a nyelvtant tanulni, a szóbeli rész nagyobb falat.
2021. febr. 21. 20:31
 14/14 anonim ***** válasza:
En veletlenul kezdtem el a nemetet tanulni, altalanos suliban megmondtak, hogy en ebbe a csoportba fogok tartozni nevsor szerint es kesz. Nem a kedvenc nyelvem, de eleg jol ment, kettannyelvu gimibe jartam es felsofokut szereztem belole. Bar igaz, mostansag nem igazan hasznalom a nemetet, de tervezem, hogy felelevenitem.
2021. máj. 17. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!