Az ember véletlenül az anyanyelvét tanulja meg egyedül, minden más nyelvet tudatosan sajátít el.
A kérdés ebben a formában baromság.
2021. jan. 31. 12:43
2/14 anonim válasza:
Egyet értek az előző válaszolóval, de ha ez számít én a spanyolt csak véletlenszerűen, hobbiból kezdtem tanulni, aztán beleszerettem és autodidakta módon megtanultam folyékonyan beszélni, és most az egyetemen is ezzel a nyelvvel foglalkozom (ELTE spanyol szak).
2021. jan. 31. 13:24
3/14 A kérdező kommentje:
Úgy értem a kérdést, ahogy a második válaszoló mondta.
"a spanyolt csak véletlenszerűen, hobbiból kezdtem tanulni, aztán beleszerettem"
Én is megtanultam közben egy nyelvet amit nem akartam az elején. Már meglett közben a felsőfokú nyelvvizsgám is belőle.
2021. jan. 31. 14:11
4/14 anonim válasza:
én tavaly úgy döntöttem, hogy elmegyek egy holland nyelvtanfolyamra, mindenféle előzetes tudás nélkül, nem nagyon gondoltam bele, hogy milyen lesz, folytatom-e egyáltalán, csak egy közeli rokonom jelentkezett és azt mondtam utolsó pillanatban, hogy megyek vele. azóta is tart a szerelem :)
2021. jan. 31. 18:45
5/14 anonim válasza:
Én a kínaival jártam így, mivel oda vetett az élet. Elkezdtem tanulni, mivel én is elvárnám a Magyarországon élő külföldiektől, hogy értsenek alap dolgokat magyarul, ennél fogva nekem is értenem kell az adott ország nyelvét, ha ott élek.
Nagyon megszerettem, már egész jól beszélem.
2021. febr. 1. 11:31
6/14 anonim válasza:
Szerintem nem baromság ez a kérdés. Én az olasz miatt kezdtem el egy blogot olvasni, ahol összehasonlítja az újlatin nyelveket, ennek kapcsán találkoztam először a portugállal. Majd YouTubeon nézegettem egy vloggert - éppen a sminkelős korszakomat éltem, sima sminkelős videókat kell elképzelni - aki portugál, ugyan a videói nagy része angolul vannak, de kíváncsiságból belekukkantottam az anyanyelvi felvételeibe is. Majd egyre többször kaptam magam azon, hogy a nyelvvel kapcsolatos cikkeket, blogokat olvasok és hirtelen egy portugál kurzuson találtam magam (egyetemen volt lehetőség szaknyelvi kurzuson részt venni, olasz ugyan nem volt, de portugál igen, én meg úgy voltam vele, mi baj lehet, ha elnézek oda). Ugyan egyelőre hasznosítható tudásom nincsen, de bakancslistás terv, hogy ebben az életben megtanulom a nyelvet. És tényleg minden onnan indult, hogy abban a blogban volt 1-2 szimpatikus cikk, meg véletlenül pont egy portugál csaj csatornája tetszett meg (nem tudtam eredetileg a nemzetiségét).
2021. febr. 1. 19:27
7/14 anonim válasza:
Volt/van bizony, bár nem tanulni kezdtem el, csak úgy összetalálkoztam vele és azóta a napi hírektől akár a politikáig vagy a piaci tippekig mindenre felkapom a fejem ha az adott nyelven van, a gondolataim kezdenek már átállni a nyelvre, és bár nem vagyok nagy tanulós típus, gond nélkül, sőt hatalmas élvezettel magolom a nyelvtant, falom a könyveket és minden mást is amire amúgy csak köpnék egyet hogy úgyse lesz szükségem rá. Emellett (tudom ez nem túl szép dolog de hát nem tehetek róla :P) bármilyen ember fényévekkel szimpatikusabb lesz ha az adott nyelvet beszéli vagy épp állampolgár. Imádom a nyelvet beszélő országok kultúráit, szó szerint mindent ami csak egy kicsit is kapcsolódik hozzá. Jelenleg úgy érzem rossz helyre születtem és nem az igazi nyelvemet beszélem anyanyelvként, de amint vége lesz ennek a pandémiának fénysebességgel íratkozom majd be tanfolyamra, addig pedig bújom itthon a könyveimet, hallgatom a zenéimet és nézem az oktató videókat. Azt hiszem ez szerelem :P
2021. febr. 7. 00:15
8/14 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen "véletlen" :D
Olaszul már tanultam, mikor youtube-on belefutottam egy spanyol videóba, s rájöttem, hogy megértem alatta az összes kommentet :D Ez motivált arra, hogy a spanyollal is elkezdjek foglalkozni, ha már az olasz tudásom segített benne.
2021. febr. 7. 20:15
9/14 anonim válasza:
Belenéztem az oroszba és beleszerettem
2021. febr. 8. 20:35
10/14 anonim válasza:
Én néztem a franciát és jobban értettem mint az angolt ♡
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!