Spanyolul olaszul tudók válaszolnátok?
Azok akik esetleg spanyolul és olaszul is beszélnek, melyik nyelvet tudják többet hasznosítani?
Ha csak az egyiket beszéled akkor egyáltalán tudod hasznosítani, és nem bánod hogy nem a másikat tanultad?
A spanyolos azt mondta, hogy franciául írt szakdolgozatot olvasott el. Az némileg szakmai. Ha egy ilyen "állítás" (amúgy kérdés volt, tehát eléggé más műfaj, ha már nyelvekről beszélünk) konfliktust generál... hát, akkor értem, miért tudják az emberek sz.rul érezni magukat a hétköznapokban :D
Ignoráns, akkor ennyi erővel lehet "negligáns" is. A világ problémái ezek, nagyon bosszantó, hogy ilyet kérdezni lehet.
Kételkedem, hogy egy franciául írt szakdolgozatot olvasott el (bár elolvasni kvázi bármit el lehet, csak nem mindegy, hogy érti e az ember vagy csak az általános mondandót tudja kihámozni a szövegből...), csak spanyol tudással. Nyilván mondani bármit lehet:D
A "konfliktust generál" részt pedig nem csak az "ugyanaz a kettő" állításra (nem láttam utána kérdőjelet, sem bármilyen nemű spekulációt bizonyító szócskát, "ha már nyelveknél tartunk") értettem, hanem a kérdező kommentárjára is, ami elvileg humoros kívánt lenni.
Látom nem tetszett a szóhasználatom, akkor mondom inkább, hogy közönyös:) Nem mondtam egy szóval sem, hogy ez hű de nagy probléma lenne, de azt gondolná az ember, hogy sztereotípiáktól mentes, érdemi gondolatokkal is találkozhat, habár ez az internet úgyhogy végülis igazad van, nem tudom mit vártam.
Az első néhány komment elolvasása után elfáradtam... Sajnos nem derült ki, aki számára a spanyol hasznos, hol tudja hasznosítani.
A kérdéshez fontos hozzátenni, hogy földrajzilag hol. Én úgy tapasztaltam, Magyarországon az olasz hasznosabb, mert vannak olasz cégek, és a jó olasz-magyar kapcsolatok révén több olasz van hazánkban, mint spanyol.
Ha azonban nem Magyarországon, hanem valahol máshol akarsz élni és dolgozni, valahol a spanyol a hasznosabb. A kérdés, hogy hol.
Hiába világnyelv a spanyol, mert hazánkban kevés spanyollal találkoztam eddig. Az utcán is találkoztam olaszokkal, vagy hallottam a beszédükat, spanyolokkal ez nem igazán volt így. Tudok egy-két olasz céget is, spanyolt viszont nem. De ha valakinek mások a tapasztalatai, remélem, kiegészít.
Igaza van egyébként a kérdezőnek az első kommentjével, mert tényleg kb. Dél-Amerikában és Spanyolországban lehet hasznos a spanyol, meg a világ egyes részein, hazánkban kevésbé, tehát rátapintott a lényegre, én is ezt tapasztalom.
Nem tűnik trollnak a kérdező. Az "ugyanaz a kettő" nekem úgy tűnt, a két nyelv hasznosságára vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!