Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Magyarként könnyebb megtanulni...

Magyarként könnyebb megtanulni finnül?

Figyelt kérdés

2021. jan. 21. 20:02
 1/8 anonim ***** válasza:
12%
Mármint minél könnyebb?
2021. jan. 21. 20:09
 2/8 anonim ***** válasza:
31%
A krokodil hosszabb mint zöld.
2021. jan. 21. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
Talán a kiejtés könnyebb lehet.
2021. jan. 21. 20:27
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
Nekem magyartanárom mondta, hogy egyetemen egy féléven keresztül tanulta, és ő semmi "extra" könnyebbséget nem érzett
2021. jan. 22. 10:28
 5/8 anonim ***** válasza:
85%
A nyelvtanát könnyebben felfogod, mint mondjuk egy angol anyanyelvű, mivel neki teljesen új dolog ez az egész ragozós rendszer, nekünk viszont nem, van mihez hasonlítani. Viszont ettől függetlenül is nagyon nehéz nyelv.
2021. jan. 22. 17:12
 6/8 webnyelv ***** válasza:
69%

Szerintem nem.

Bár a magyar is "ragozó nyelv", mégsem lesz emiatt könnyebb megtanulni egy ragozó nyelvet mint egy "nem ragozót". Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, és mástól is ezt hallottam.

Meglepő módon több szót találtam eddig a finnben, ami az angolra hasonlít, mint ami a magyarra.

2021. febr. 23. 20:51
 7/8 anonim válasza:
100%
Én tanultam finnül, de nem éreztem, hogy lett volna bármi könnyebbség benne azért, mert magyar vagyok. Azzal egyet tudok érteni, hogy a nyelvtant talán valóban könnyebb megérteni, mint mondjuk egy angol anyanyelvűnek, de ezen kívül tényleg nem igazán fedeztem fel más könnyebbséget. A finn egy elég nehéz nyelv mindenesetre. 😅
2021. márc. 8. 14:16
 8/8 anonim ***** válasza:
80%
Én tanultam finnül és nem csak fél évig. A hangzása nagyon más, ezért sokknak úgy tűnhet, hogy semmi köze a magyarhoz, pedig rengeteg benne a hasonlóság, szinte tükörnyelv egy-egy nyelvtan kivételével.
2021. jún. 24. 01:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!