Erre mi a szabály oroszban?
Miért van sokszor az oroszban a szavak végén u (у)? Tegnap tanultam, de nem értem
“Я вижу МАМУ.
Я пью ВОДУ.
Я вижу её ПАПУ.
Ребёнок видит МАМУ и ПАПУ.
Miért??
Ja és még azt mondjátok meg hogy melyik a helyes:
Я хочу не хлеб/хлеба?
Köszönöm ha segítetek!
- az "a"-ra végződő főnevek tárgyesete, azaz olyan, mint nálunk a "t".
AnyuT látom. Az ő apukájáT látom. A gyerek az anyuT meg az apuT látja.
Я не хочу хлеба.
Ha még fent vagy ( vagy reggel felkeltél) akkor lenne pár kérdésem.
Tehát én duolingón szoktam tanulni és itt nincsenek leírva tökéletesen a szabályok ezért nekem kell kitalálnom, vagy itt megkérdeznem :D
Leírom az összes dolgot ami nem egyértelmű.
Az ágyon-на кровати
Miért így kell, miért nem valami на кровате?
A kézírás. A cirill betűket elvileg le tudom írni csak nem tudom hogy jól csinálom-e, mert mindig csak ilyen össze-vissza vonalaknak néznek ki :D
Ha pl az И betűt le akarom írni akkor az jó hogyha úgy írom mint a magyar kézírásban a kicsi u-t? A д gondolom jó úgy mint a nagy D és a kis g. Az orosz т betűt olyannak kell írni mint a magyarban az m-met? Nekem úgy jöttek le ezek hogy
Szia!
Az ágyikó lágyságjelre végződő nőnemű főnév, s mint ilyennek, más a ragozása: [link]
Kézírás: igen, mindenik betűt jól tudod. Ha beírod a gugliba, hogy orosz ábécé, és megnézed a képtalálatokat, sok olyat találsz, amelyik segít, az egyik pl.: [link] - ami ezen nem látszik, az m, l és ja betűk kötése... keresgéltem, hátha találok hozzá képeket; ez jónak tűnik: [link]
vagy ez: [link] :)
esetleg ez is segíthet: https://www.youtube.com/watch?v=5jGAUP17Xeo
[link] - ezen az oldalon is sok kérdésedre választ kaphatsz, és természetesen bármikor fordulhatsz hozzám, mihelyt jövök, válaszolok (suliidőben inkább estefelé)
Szép napot és persze
С новым годом!
Boldog új évet!
Pont nemrég szereztem egy “С новым годом”-os képeslapot Oroszországból.
Neked mennyi idő volt így megtanulni oroszul? Láttam durva mondatok raktál össze más kérdéseknél..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!