Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért mondja mindenki, hogy...

Miért mondja mindenki, hogy ilyen meg olyan nehéz a francia?

Figyelt kérdés
én most nem rég elkezdtem teljesen egyedül tanulni, és szerintem a nyelvtana sokkal egyszerűbb, mint pl. a németé, a franciának szerintem egyedül a kiejtése rohadt nehéz.
2010. aug. 13. 05:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Mert mindegyiknek sz*r volt a tanára.
2010. aug. 13. 05:59
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
nekem jó a tanárom és eleinte oda voltam a franciáért de egy éve tanulom és már a .... hócipőm tele van vele. engem egyénként az idegesít benne hogy mindennek külön neme van és mindent egyeztetni kell nem vagy aszerint hogy milyen betűvel kezdődik. egyébként akinek van motivációja annak szerintem nem annyira nehéz. pár éve elkezdtem és akkor ment is meg élveztem is csak akkor abba kellett hagynom mert rengeteg más tanulni valóm volt
2010. aug. 13. 07:58
 3/14 anonim ***** válasza:
87%

Én már tizedik éve tanulom a franciát. Eleinte nagyon nehéz volt. Tényleg. És szerintem nem a kiejtés. Az az egyik legegyszerűbb. Még az angolban is bonyolultabb a kiejtés. A franciában meg szinte teljesen egyértelmű. A nyelvtana? Nem tudok németül. De a francia "tanulási görbéje" egy exponenciális függvényhez hasonlít. Ez tényleg így van. Ha tanultál már pl. subjonctif-ot, vagy concordance dans le temps-t, tudod, miről beszélek.

Viszont 3 évig francia szakra jártam, ott nagyon sok dolog letisztázódott bennem. És még több dolog előjött, hogy mennyi mindent nem tudok még.

2010. aug. 13. 08:11
 4/14 anonim válasza:
71%
5 évig tanultam franciát, még gimiben, 2004-ben nyelvvizsgáztam belőle, aztán eléggé takaréklángon ment a dolog, inkább az angolra koncentráltam. meg kell mondjam, nekem a francia nyelvtan sokkal egyszerűbbnek tűnik (meg könnyebben meg is értettem), mint az angol :) szerintem egyáltalán nem nehéz, de ez attól is függ, kinek milyen a nyelvérzéke, mert akinek egyáltalán nincs, annak bármelyik másik nyelv is nehéz :D
2010. aug. 13. 08:19
 5/14 anonim ***** válasza:
54%
Én 5évig tanultam,de nagyon szerettem:) Nekem könnyebb volt mint az angol:)
2010. aug. 13. 08:23
 6/14 kayl18 válasza:
82%
a kiejtés miatt, a magyar tanárom szinte minden órán mondd ilyen francia szavakat amik az irodalomban vannak és ő is mondta hogy azért nehéz mert teljesen máshogy kell kiejteni a szavakat mint ahogy le vannak írva, pl enjambement (anzsambmant) ez a kedvencem:D bár én olaszt tanulok, annak a legegyszerűbb a kiejtése, de a francia nyelv szerintem egész különleges a kiejtés miatt
2010. aug. 13. 08:25
 7/14 anonim ***** válasza:
52%
szerintem a kiejtés nem nehéz csak meg kell tanulni azt a pár szabályt hozzá és sokkal kevesebb a kivétel mint angolban, de nekem angol és norvég egyből ment francia nagyon nem
2010. aug. 13. 08:27
 8/14 anonim ***** válasza:
64%

teljesen logikátlan a nyelvtana, tele kivételekkel. Az angol szépen összeáll egy gusztusos kis építményé, ami úgy szépen épül egymásra, a francia az meg olyan kis szecessziós egyveleg marad végig.

Ha már kicsit régebb óta fogod tanulni, akkor majd jönnek elő a "szépségei".

2010. aug. 13. 11:40
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

Szia Kedves Kérdező!

Konkrétabban mióta tanulsz? (A nemrég az sokaknak mást jelent.)

Milyen könyvből, vagy miből tanulsz? Milyen módszerrel?

Azért vannak ezek a kérdéseim, mert én most választottam ki, hogy a franciát tanulom szintén egyedül. :)

2010. aug. 13. 16:45
 10/14 anonim ***** válasza:
35%

Nem értem, kérdező, miért beszélsz ilyen stílusban, hogy nem is érted, mi ezen a nehéz, mikor Te magad is írod, hogy NEMRÉG kezdted, így nincs jogod megítélni.

Egyébként annak nehéz, aki nem szereti. Tehát aki közoktatás keretrein belül, ha önszorgalomból tanulod, az egy kicsit más...

2010. aug. 13. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!