Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Japánban mikor van "wa" és...

Japánban mikor van "wa" és mikor "ga"?

Figyelt kérdés
2010. aug. 12. 23:03
 1/4 anonim válasza:
100%

wa, amikor megjelölöd a témát a mondatban.

ga, amikor kihangsúlyozod az adott tárgyat, vagy személyt.

bz.gina@gmail.com segíthetek ha gondolod, én már fél éve tanulok. amúgy ez az msn címem. :) vegyél fel, ha szeretnéd hogy segítsek :)

2010. aug. 13. 07:32
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi szépen.

msn-emet nem használom, de e-mailt-t majd akkor írok, köszi szépen hogy felajánlottad :)

2010. aug. 18. 13:37
 3/4 anonim válasza:

Watashi wa gakusei desu. - Tanuló vagyok.

Watashi wa gakusei ga suki desu. - Szeretem a tanulókat.

Watashi wa kéki ga suki desu - Szeretem a sütit/tortát.. :)

2011. febr. 12. 00:15
 4/4 anonim válasza:

a wa az egy alanyt kifejező partikula, egy rövid szócska. mindíg az az alany után rakjuk ki. MINDÍG! lehet egy élettelen tárgy is az alany, akkor is utána rakjuk ki, magyarul olyan, mint a "van"

pl.: watashi wa = én vagyok

a ga pedig egy tárgyat jelölő szócska, de nem minden esetben ezt írjuk/mondjuk a mondat tárgya után, legtöbb esetben egy o lesz.

pl.: watashi wa yasai O taberu=zöldségeT szoktam enni

A ga egy kivételes eset, a japán nyelv egyik bonyodalma ez is, nem igen tudnám elmondani hogy mikor o és mikor ga.

2012. jún. 4. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!