Hogy tudom eldönteni, hogy mikor van simple past,és past perfct?
A past perfect az a magyarban az igekötős alak.
Befejeztem, levágtam, megvettem.
A PP az általában előidejűséget jelentő értelmű. Legtöbbször ugyanabban a mondatban van az a cselekmény, ami előtt van a PP-vel jelzett cselekmény, de a legtöbbször az nem azt jelenti, hogy mindig. Valamint lehet időhatározó is, ami meg nem lenne feltétlenül szükséges.
Itt egy időhatározós példa:
After he had tempted Providence several times, the inevitable happened.
Itt meg egy, amikor a következő cselekvés másik mondatban van:
The player had insisted he was. Ranieri, though surrounded by qualified medical staff, took him at his word.
Itt meg a szokásos, egym ondatban az előzmény meg a köveetkezmény:
He also acknowledged that he had rejected Government criticism...
#1: Hogyan fordítod a következőket:
I will finish it.
I am finishing it.
I finished it.
I have finished it.
I had finished it.
Kérdező: Simple past, vagy egyszerű múlt, ha egy múltbéli eseményről/eseménysorozatról írsz.
I finished my homework and then I played video games.
Befejeztem a házimat és aztán videojátékkal játszottam. (Időrendben követik egymást a leírt események.)
Past perfect, vagy befejezett múlt, ha olyan múltbéli eseményről írsz, ami megelőz egy másik múltbéli eseményt.
I played video games after I had finished my homework.
Videojátékkal játszottam, miután befejeztem a házi feladatomat. (Fordított az időrend, a második tagmondat az első előtt történt.)
Engem nem érdekel hogy te mit hiszel, és mit nem. Ha téged az zavar, hogy nem
rögtön köszönöm meg, és szerintem az én döntèsem, hogy mikor ülök a gép elè, és mikor nézem meg a válaszokat, dèlelőtt nem volt rá szüksègem a válaszokra, ezért nem néztem meg. És megköszönnèm, hogy nem itt írod a hülyesèged, hanem a magánèleteddel foglalkozol:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!