Létezik olyan, hogy valaki képtelen legyen angolból B2-nél magasabb szintre eljutni?
Figyelt kérdés
Nekem a diploma miatt szükség volt a középfokú nyelvvizsgára, de mivel világéletemben szenvedtem az angollal a legkönnyebb fajtából tettem írásbelit és szóbelit, ami sztem inkább egy (erősebb) B1 szint lehetett szóval nemzetközi mércével sose értem el a B2 szintet. De még ezt az alibi középfokút is pokoli nehéz volt megszereznem, sok magántanárt és 3 nyelviskolát is elfogyasztottam. Azóta is próbálnék fejlődni - filmeket nézek feliratozva, youtube-on nézek angol videókat - de semmire nem jutottam és amióta meglett a diplomám azóta még romlott is a nyelvtudásom és talán már B1 szint is necces. Egyszerűen a szavakat/kifejezéseket is képtelen vagyok megjegyezni, a fejemben a hallott szöveget nem tudom megérteni, feldolgozni és a fejemben lefordítani, baromi lassú vagyok szóval ami mondatot fel is fogok a fülemmel hallva azt is 3 fázissal később tudom csak lefordítani és megérteni, azalatt meg vagy 3-5 mondat rég elhangzik és elveszítem a fonalat. Már gőzöm sincs mivel próbálkozzak mivel a korábbi nem éppen acélos tudásom is csak kezd mégjobban megkopni. A nyelv pedig nekem baromi fontos lenne, mert informatikai diplomám van, de még nem dolgoztam benne, mert mindenhol normális nyelvtudást kérnek.2020. dec. 5. 23:03
11/13 anonim válasza:
Bár tudom hogy ez nem biztos a legjobb módszer, hogy mindig utánanézz a szavaknak. Én magam is ma fedeztem fel, de lingq.com
Nagyon hasznos kis dolog,van rajta egy csomó nyelv, a magyart beállíthatod szótárnak az angolhoz, és egy csomó dolgot hallgathatsz, olvashatsz. Rámész a szavakra, és kiírja a jelentését. Fura hogy csak most találtam rá. Ja és ugye ingyenes, fizetni csak akkor kell ha vmi extra cuccot szeretnél. Hogy mik vannak!
12/13 anonim válasza:
Akinek nincs legalább átlag nyelvérzéke, annak a B2 fölé jutni aránytalan erőfeszítést jelent, de szorgalommal nyilván egy fokig még lehet a tehetség hiányát pótolni. Ezért is poentíroztam ki a #1-ben a nézést, mert az magában fing. De látom, az üzenet nem ment át. :D Azóta a többi hozzászóló leírta egyszerűbben. :D
13/13 anonim válasza:
Na időközben letöröltem a lingq-t mert nagy haszna nincs, alig bírtam pár szót megnézni, aztán feldobta hogy fizessek. Jobb sztem simán a netről tanulni, meg könyveket olvasni, akár ilyen egyszerűsített olvasmányokat. Nem hiszek annyira a nyelvérzékben, inkább a szorgalomban. Minél többet kell olvasni, híradót nézni, stb és egyszer csak összeáll a nyelv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!