Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Létezik, hogy valaki képtelen...

Létezik, hogy valaki képtelen megtanulni az angolt a gyenge képességei miatt?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, annak idején nagy nehezen szereztem meg a nyelvvizsgámat, de iszonyatosan nem tudok még most se angolul beszélni. Annyira elvont és idegen számomra. Akárhányszor tanulok szavakat mindig elfelejtem. Milliószor előfordult már, hogy feliratos filmet néztem és ugyanazt a szót 5 percen belül 3-szor fordítottam le, mert minden alkalommal elfelejtettem a jelentését. Ráadásul egy szónak ezernyi jelentése van és tucatnyi különböző szövegkörnyezetben más-más jelentése van és fogalmam sincs, hogy lehet így megtanulni. Ráadásul sokszor van olyan, hogy egyszerűen képtelen vagyok egy mondat jelentését megérteni, hiába fordítok le belőle minden szót. A beszéd meg egyenesen rettenetes. Ha el kellene kezdenem bármiről beszélnem, már az első mondatnál akad 2 olyan szó, amit nem ismerve körül kellene írnom, de nem tudom, mert a körülírásra alkalmas szót sem ismerem. Fogalmam sincs, hogy lett meg anno a nyelvvizsgám, de most szeretnék újra nekikezdeni fejleszteni magamat, de gőzöm sincs, hogy hol/honnan/mivel/merre kezdjek neki a tanulásnak. Olyan, mintha genetikailag alkalmatlan lennék az idegen nyelv elsajátítására.

2019. febr. 6. 14:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Létezik. Vannak akik felmentést is kapnak az idegeb nyelv érettségi alól. Ha te nem kaptál akkor azért nem vagy reménytelen.
2019. febr. 6. 15:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A nyelvtanulásban is - mint mindenben - vannak tehetségesebb, és kevésbé tehetséges emberek. Ha magyarul meg tudtál tanulni, és vagy annyira intelligens, hogy boldogulsz egy egyetemen, akkor valószínűleg az angol is menni fog valamilyen szinten, ha elég időt szánsz rá.
2019. febr. 6. 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A kulcsszó: folytonosság; ha csak ímmel-ámmal tanulod a nyelvet, akkor nem is fogsz egyről a kettőre jutni (mondjuk ez az élet többi területén is így van). Minimum napi szinten kellene vele foglalkoznod, hogy meg tudjon ragadni a tudás.

Akár PC-re, akár telefonra, sok olyan program van, amivel gyakorlatilag "játszva tanul" az ember, csak ezeket fel kell kutatni. Legrosszabb esetben meg magántanár, de abból is jót és egyben olcsót kifogni... nem lehetetlen, de eléggé reménytelen.

2019. febr. 6. 15:27
 4/7 1112 ***** válasza:

Ha a magyart sikerült, akkor szerintem máshol is mehetne. Fél év alatt ha kimész külföldre, egy angoltanár mondta, azalatt el lehet sajátítani az adott nyelvet.

Szerintem lehet egy probléma, hogy az adott illető elfogadja így, és leteszi a tankönyvet, így, hogy "Ez nekem nem megy." És akkor beletörődik, nem is próbálkozik egészen;

Mert talán hiányzik az akaratereje.

Meg amúgy pl a stressztől is pl talán lehet leterhelve az agyad, hogy fölösleges dolgokon agyalsz pl, amiken nem kéne, vagy pl simán fáradt, kimerült is lehetsz; meg már pl talán nem annyira fog az agyad, mint legújabb korában. De én nemtom, én nem értek hozzá.

2019. febr. 6. 18:07
 5/7 BringaManó ***** válasza:

amúgy mindenkivel egyetértek, csak ehhez szólnék hozzá:

"Ha a magyart sikerült, akkor szerintem máshol is mehetne."

az anyanyelv elsajátítása, illetve később egy idegen nyelvé az két külön dolog. a fenti mondat inkább úgy igaz, hogy "ha a magyart sikerült, akkor ugyanúgy sikerült volna az angolt is, ha olyan környezetbe születsz".

persze ezzel nem akartam elvenni a lelkesedést (ami még nincs :-), igaza mindenkinek: aki már itt tart az életben, az essen neki, és csinálja meg, mert biztos képes rá. :-)

2019. febr. 7. 08:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Hogyne létezne. Én tanultam életemben németül, oroszul, franciául, koreaiul, angolul. Angolból gyakorlatilag 1 év alatt megtanultam, nagyon szeretem is az angol nyelvet, angol irodalmat is hallgattam az egyetemen, meg 20 évig tanítottam is. Az hogy koreait tanultam 2 évig-tök elfelejtettem, akkor jutott eszembe, mikor valaki említette, hogy Japánul tanulna ja én is tanultam távol keleti nyelvet. Oroszul annyit tudok nyikto nye ácucvujet-ez a senki nem hiányzik, pedig 8 évet töltöttem ezzel, franciául tudnék mondani 2 mondatot-ez a nem beszélek franciául, Ön beszél angolul? lenne, németet felismerem. Nem hiszem hogy genetika, de szerintem a nyelv olyan mint az étel, ha szereted megeszed, ha nem szereted nem tudod megenni. Nekem mondhatja bárki hogy finom a hal meg egészséges, már a szagától hányok.
2019. febr. 7. 12:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja és nekem szerencsém volt, hogy pont az angol amit szeretek. Volt egy ismerősőm, aki németül tudott nagyon mags szinten-angolul nem tudott megtanulni, egy másik meg franciául tudott anyanyelvi szinten, de angolul kb annyit tudtak mint én németül vagy franciául.
2019. febr. 7. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!