Létezik, hogy valaki képtelen megtanulni az angolt a gyenge képességei miatt?
A kulcsszó: folytonosság; ha csak ímmel-ámmal tanulod a nyelvet, akkor nem is fogsz egyről a kettőre jutni (mondjuk ez az élet többi területén is így van). Minimum napi szinten kellene vele foglalkoznod, hogy meg tudjon ragadni a tudás.
Akár PC-re, akár telefonra, sok olyan program van, amivel gyakorlatilag "játszva tanul" az ember, csak ezeket fel kell kutatni. Legrosszabb esetben meg magántanár, de abból is jót és egyben olcsót kifogni... nem lehetetlen, de eléggé reménytelen.
Ha a magyart sikerült, akkor szerintem máshol is mehetne. Fél év alatt ha kimész külföldre, egy angoltanár mondta, azalatt el lehet sajátítani az adott nyelvet.
Szerintem lehet egy probléma, hogy az adott illető elfogadja így, és leteszi a tankönyvet, így, hogy "Ez nekem nem megy." És akkor beletörődik, nem is próbálkozik egészen;
Mert talán hiányzik az akaratereje.
Meg amúgy pl a stressztől is pl talán lehet leterhelve az agyad, hogy fölösleges dolgokon agyalsz pl, amiken nem kéne, vagy pl simán fáradt, kimerült is lehetsz; meg már pl talán nem annyira fog az agyad, mint legújabb korában. De én nemtom, én nem értek hozzá.
amúgy mindenkivel egyetértek, csak ehhez szólnék hozzá:
"Ha a magyart sikerült, akkor szerintem máshol is mehetne."
az anyanyelv elsajátítása, illetve később egy idegen nyelvé az két külön dolog. a fenti mondat inkább úgy igaz, hogy "ha a magyart sikerült, akkor ugyanúgy sikerült volna az angolt is, ha olyan környezetbe születsz".
persze ezzel nem akartam elvenni a lelkesedést (ami még nincs :-), igaza mindenkinek: aki már itt tart az életben, az essen neki, és csinálja meg, mert biztos képes rá. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!