Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki, aki jó angolos el...

Valaki, aki jó angolos el tudná mondani ebben a feladatban miért ez a megoldás? (Feladat privátban)

Figyelt kérdés
Megpróbálom leírni érthetően, aki úgy gondolja tudna segíteni írjon légyszi köszi:)
2020. okt. 18. 18:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Írd ki ide!
2020. okt. 18. 18:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is írt ki, mások is szivesen tanulnának belöle.
2020. okt. 18. 19:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Szóval akkor az egyszerű múlt és bejfezett jelen a téma

Volt egy feladat ahol voltak mondatok befejezett jelenbe és el kellet dönteni hogy az jo-e akkor kipipálni vagy rossz és akkor x-et tenni és javítani.

Ami rossz volt fel is ismertem viszont nem jól javítottam

1, Where HAVE YOU BEEN yesterday evening? (Arról ami nagybetűvel van írva kellet eldönteni hogy jo-e) és ugye ez egyszerű múlt lenne és ezért én did-et akartam tenni bele mert egyszerű múltba did-del kérdezünk. Viszont a megoldás az volt, hogy : Where were you yesterday evening.

2, Diana HASN'T BEEN at work yesterday. Ide is did-et akartam tenni, mert azzal tagadunk egyszerű múltban. Mégis a megoldás: Diana wasn't at work yesterday.

3, When HAS THIS BOOK BEEN published? Ide is did-es kérdést akartam tenni a megoldás viszont: When was this book published?

Szóval akkor most nem igazán értem, hogy ha did a segédige miért a was és were kellet?

2020. okt. 18. 20:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"egyszerű múltba did-del kérdezünk" - vagy nem. Akkor kérdezünk did-del, ha van benne cselekvés. Ha nincs benne ige, akkor csak létige van, és akkor was/were. A 3. meg passzív, abban meg azért van létige, mert azt úgy képezzük, hogy létige (a szükséges időben) + 3. alak.

(a kellett 2 t)

2020. okt. 18. 22:10
 5/6 chtt ***** válasza:
100%
Mert a létigénél nem kell segédige. Ha emlékszel, jelenben is úgy kérdezel, hogy "How old ARE you?", nem pedig úgy, hogy *How old do you be?* Ugyanez áll a múlt időre is. "How old ARE you?" > How old WERE you last year?
2020. okt. 18. 22:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Tehát mivel nyomtatott betűvel a BEEN volt írva vagyis azt kell átalakítani múltba abból was vagy were lesz mert nincs másik ige bennük

Értem köszönöm:)

2020. okt. 18. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!