Valaki, aki jó angolos el tudná mondani ebben a feladatban miért ez a megoldás? (Feladat privátban)
Szóval akkor az egyszerű múlt és bejfezett jelen a téma
Volt egy feladat ahol voltak mondatok befejezett jelenbe és el kellet dönteni hogy az jo-e akkor kipipálni vagy rossz és akkor x-et tenni és javítani.
Ami rossz volt fel is ismertem viszont nem jól javítottam
1, Where HAVE YOU BEEN yesterday evening? (Arról ami nagybetűvel van írva kellet eldönteni hogy jo-e) és ugye ez egyszerű múlt lenne és ezért én did-et akartam tenni bele mert egyszerű múltba did-del kérdezünk. Viszont a megoldás az volt, hogy : Where were you yesterday evening.
2, Diana HASN'T BEEN at work yesterday. Ide is did-et akartam tenni, mert azzal tagadunk egyszerű múltban. Mégis a megoldás: Diana wasn't at work yesterday.
3, When HAS THIS BOOK BEEN published? Ide is did-es kérdést akartam tenni a megoldás viszont: When was this book published?
Szóval akkor most nem igazán értem, hogy ha did a segédige miért a was és were kellet?
"egyszerű múltba did-del kérdezünk" - vagy nem. Akkor kérdezünk did-del, ha van benne cselekvés. Ha nincs benne ige, akkor csak létige van, és akkor was/were. A 3. meg passzív, abban meg azért van létige, mert azt úgy képezzük, hogy létige (a szükséges időben) + 3. alak.
(a kellett 2 t)
Tehát mivel nyomtatott betűvel a BEEN volt írva vagyis azt kell átalakítani múltba abból was vagy were lesz mert nincs másik ige bennük
Értem köszönöm:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!