Így is lehetek még nyelviskolai nyelvtanár, korrepetítor (lenn)?
Szóval mindig is rajongtam a nyelvekért, gimnázium alatt két angol és egy német felsőfokú C1-es nyelvvizsgát szereztem. Az egyetemen egy egészségügyi szakot hallgatok, de már a felénél járok, nagyon bukdácsolok, és rájöttem, hogy nem ezzel szeretnék majd foglalkozni, azonban már túl sok pénzt öltek bele a szüleim és nem akarom otthagyni sem. Egyetem alatt megcsináltam spanyolból és oroszból a középfokút, később szeretném ezeket még továbbfejleszteni. Mesterre mindenféleképpen fordító- és tolmácsra fogok jelentkezni, de az alap BSc-m attól még egy egészségügyi szakma lesz.
Kérdésem, tehát, hogyha tényleg rájöttem, hogy NEM állami középiskolába vagy általánosiskolákba, hanem mondjuk egyetemen vagy egyéb nyelviskolákba, cégeknél szeretném azokat a nyelveket oktatni, amiket beszélek, akkor ez még lehetséges lenne-e, vagy ahhoz kifejezetten Anglisztikára vagy Germanisztikára, Szlavisztikára,... kellett volna mennem?
Így még oktathatnék pl Waldorf, Montessori vagy egyéb alternatív iskolákban is?
Hivatalosan is adhatnék pl angol-német különórákat az otthonomban diákoknak?
Válaszaitokat előre is köszönöm!:)
Az idegenvezetés, a fordítás-tolmácsolás és a nyelvtanárság 3 különböző szakma. Amelyiket művelni akarod, azt kell tanulnod. Az elsőt OKJ-n, a másik hármat egyetemen tudod megtanulni. Illetve egészen pontosan a fordítás-tolmácsoláshoz nem kell ELVÉGEZNED semmilyen tanfolyamot/képzést, hanem LE KELL TENNED a szakvizsgát. De nyilván könnyebb, ha tanulod valahol.
Most, hogy a tanárképzés osztatlanná vált, nem tudom, mi kell a tanári végzettséghez, pár éve még az angoltanári mester kellett az anglisztika alapszak után - ennek nézz utána, szerintem a Felvi.hu-n meg kell, hogy találd a választ. Nézz utána a fordító-tolmácsképzéseknek is, változó, hogy hol-mi a feltétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!