A "soft landing" repülős kifejezés hogy hangzik magyarul?
Figyelt kérdés
Fordításhoz kellene, mivel szójáték van belőle, muszáj lefordítani.2020. szept. 15. 13:00
1/11 anonim válasza:
Mondjuk ha szójáték miatt kell, akkor nem ártott volna leírni az egészet, mert magyarul egyáltalán nem biztos, hogy passzolni fog az angol szójátékba...
Amúgy lágy/puha landolás
2/11 A kérdező kommentje:
Nem kell passzolni, mert a tartalma miatt szójáték; ez ugyanis egy szálló neve, amire a karakter megjegyzi, hogy ez nem soft landing, hanem egy komplett légi katasztrófa. Tehát a magyar szakszó kellene hozzá.
2020. szept. 15. 13:27
3/11 anonim válasza:
Nem tudom milyen szakszót keresel, mikor egyszerűen ennyit jelent. Lágy vagy puha landolás, amikor a gép normálisan ér földet, sérülés nélkül.
4/11 anonim válasza:
De ha ennyire nem tetszik, akkor az egész szálló nevét változtasd meg "Biztos földetérés"-re vagy hasonlóra.
5/11 anonim válasza:
Az meg alapvető fordítói hiba, hogy azt gondolod, el lehet tekinteni a szövegkörnyezettől.
6/11 A kérdező kommentje:
Ez egy valódi repülős kifejezés, ezért akartam a magyar megfelelőjét használni a pontosság kedvéért. Szövegkörnyezet nem számít, mert ez egy szakszó, amit ugyanúgy használnak.
Nem a szó szerinti fordítás érdekel, hisz azt nyilván én is tudom.
2020. szept. 15. 13:50
7/11 chtt válasza:
Sima landolásnak (leszállásnak) híják.
8/11 anonim válasza:
Ha nem lehet az eredetiből poént csinálni, le kell cserélni valamire, a fordítók is így szokták. Nem muszáj a névből kiindulni, lehet pl. „ez nem szálloda, hanem zuhanoda”.
9/11 anonim válasza:
könnyű landolás,könnyű leszállás,egyszerű landolás,szakszerű leereszkedés
10/11 anonim válasza:
8: "zuhanoda", nagyon jó, legszivesebben alkalmaználak fordítónak, ezt a megoldást tuti megvenném. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!