A "Based Hungary" kifejezés magyarul mit jelent?
twitteren találkoztam egy ilyen nevű "oldallal". számos más országnak is van hasonló nevű "oldala" "Based Croatia" stb stb
a szó jelentését értem,legalábbis tudni vélem,de nem tudom összerakni ebben a kontextusban :)
Onnan származik.
Pl company based Hungary - Magyar székhelyű cég
amit írsz, így szoktam olvasni "hungary based company" vagy Based in Hungary.
így simán összekötő nélkül furcsa. nyelvtanban nem járatos ember vagyok :)
Mondjuk vannak bizonyos szleng jelentései is:
1.(slang, of a person) Not caring what others think about one's personality, style, or behavior; focused on maintaining individuality.
2.(Internet slang, 4chan, Reddit) Praiseworthy and admirable, often through exhibiting independence and security.
OP is based as fuck
Nincs egészen igaza az előző válaszolóknak. A basedet lényegében a konzervatív gondolkodásúak használják ebben a kontextusban, és főleg az interneten jellemző. Amit az 5-ös leírt, az lényegében a szó jelentés, viszont ezt gyakorlatilag teljesen kisajátította a jobboldal. Tehát azt mutatja, hogy ez egy jobboldali, konzervatív oldal. Ha olvasgatod a posztjaikat, akkor ez egyértelmű is.
Ahogy ők is írják:
Our intention is to spread conservative and Catholic values, as well as cultural and historical content from our home countries.
"nyelvtanban nem járatos ember vagyok :)"
Ilyen címfélékben ne is keress nyelvtant, elég, ha érthetőek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!