Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek hogy tanul jobban...

Szerintetek hogy tanul jobban nyelvet az ember sorozatokból? Ha van magyar felirat de angolul hallja ezáltal a magyar kifejezéshez hozzá tudja csatolni azt angolul,vagy úgy hogy angol felirat + szöveg?

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok párom szerint a második,szerinten az első sokkal praktikusabb mert megállítgatni se kell a filmet hogy kikeressem mit jelent az elhangzott angol szó.

2020. aug. 19. 19:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Először angol felirattal nézd a filmet, utána ha esetleg sokadszorra látsz egy filmet, vagy úgy érzed, hogy már magabiztosabb vagy, menni fog felirat nélkül is, akkor úgy nézd
2020. aug. 20. 14:36
 12/19 anonim válasza:
0%
Nézz olyan sorozatot amit már láttál angolul, angol felirattal
2020. aug. 20. 22:45
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Ez elég jó ötlet, csak szerintem magyarul kéne hallgatni, és angol felírattal nezni(sajnos nem tudom, hogy van-e magyar verziója, még nem láttam a filmet)
2020. aug. 21. 22:06
 14/19 anonim ***** válasza:
25%
#13 annak semmi értelme. A szinkron szinte mindig nagyon hibás.
2020. aug. 21. 22:11
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

"És ha figyelek?"

Nem tudsz egyszerre angolul is meg magyarul is figyelni.

"Nézz olyan sorozatot amit már láttál angolul, angol felirattal"

Nem. Olyat nézz, amit már láttál magyarul: angol felirattal és persze angol hanggal. Először talán félni fogsz, hogy lemaradsz erről-arról, de ez nem baj, ez nagyon fontos része a nyelvtanulásnak: tudni elengedni azt, amit nem értesz, és arra figyelni, hogy mi az, amit értesz. Nem szabad filmnézés közben utánanézni szavaknak (nem is lehet, az már nem filmnézés, hanem szótárazás). Ami fontos szó, az előbb-utóbb úgyis kiderül, mert vissza-visszatér más és más szövegkörnyezetben. A többi meg nem fontos.

2020. aug. 22. 13:23
 16/19 anonim ***** válasza:
68%
Meg talán célszerű először könnyebb nyelvezetű filmekkel kezdeni, mondjuk valamiféle gyerekeknek szólóval, mesékkel.
2020. aug. 22. 13:49
 17/19 anonim ***** válasza:

Pl. Teletabilval vagy tom es jerry. En a mr bean rajzfilmmel tanulok most and again, this van

Tényleg ez utóbbi mit jelent? Az elsöt tudom hogy "ez" de a másodikat ugy ejtette ván, ami az egy de nem tudom mit értett ezalatt bean

2021. máj. 19. 21:51
 18/19 anonim ***** válasza:
39%
Annak, hogy "one" meg annak, hogy "won" ugyanaz a kiejtése, és akkor azt jelenti: nyert, győzött.
2021. máj. 20. 18:43
 19/19 anonim ***** válasza:
Értem. Köszönöm :)
2021. máj. 23. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!