Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Azok akik háborognak amiért...

Azok akik háborognak amiért diplomához nyelvvizsga kell. (folyt köv)?

Figyelt kérdés

...hogy csinálták végig úgy a saját szakjukat, hogy - ezek szerint - nem olvastak külföldi szakirodalmat hozzá?

(Vagy ma már mindenhez hozzá lehet jutni magyarul?)

Ja, és nem a magyar szakra gondolok...

:-)

2010. aug. 4. 13:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
76%

lehet még próbálkozni

[link]

2010. aug. 5. 09:34
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Egy valódi nyelvvizsgán közel se azok a feladatok vannak, amiket közzé tesznek, szóval kérdező, leszel szíves elmenni egy valódi nyelvvizsgára (én angolból középfokúztam, folyékonyan használom, autodidakta módon tanulom a franciát és az olaszt, és később ha lesz időm, a spanyol és a távolkeleti nyelvek érdekelnek). Az, hogy van nyelvvizsgád, még nem biztos, hogy tudásod is van az adott nyelvből. Neked van nyelvvizsgád? És jártál már azon a nyelvterületen, vagy bárhol, ahol használják?

Én nyelvvizsga előtt nagyon sok tesztet végignéztem (könyvekből, mert nem volt internetem, sőt, az internet egyáltalán nem volt akkora divat, mint most), a nyelvvizsgán nem azokból kaptam feladatokat, hanem jóval nehezebbeket adtak. És akkor még ott a szóbeli is ugye, amikor kommunikálni kell, ott nincs sablon, meg amikor hanganyagból kell kiszűrnöd a választ. Meg se közelítette a vizsga hanganyag a tankönyvek szép hanganyagait.

2010. aug. 5. 14:17
 23/25 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! Gondolod felteszek ilyen kérdést úgy, hogy nincs nyelvvizsgám? :-DDD

Igen, van, több nyelvből is, és képzeld, nyelvvizsgáztató is vagyok több nyelvből, több vizsgaközpontnál :-D

Lehet, hogy szakmai ártalom, hogy ezt gondolom, de szerintem idegen nyelvet nem tudni/beszélni, azon nem tudni pl. a saját szakma friss irodalmát olvasni kimondottan ciki.

2010. aug. 5. 18:07
 24/25 anonim ***** válasza:
49%

"idegen nyelvet nem tudni/beszélni, azon nem tudni pl. a saját szakma friss irodalmát olvasni kimondottan ciki"

Továbbra sincs válasz arra, hogy

1) Mi a helyzet akkor, amikor 2 nyelvvizsgát követelnek meg, miközben szakmától függően 90% és 100% között van a komoly szakirodalomban az angol nyelv aránya, tehát a második idegen nyelv fölösleges akadály;

2) Miért is kell főzésből-ruházkodásból-közlekedésből-ízes népies hasonlatokból C típusú középfokú nyelvvizsga szintjén lenni ahhoz, hogy valaki elolvasson egy szakcikket.

2010. aug. 5. 19:26
 25/25 anonim ***** válasza:

Ha oktató vagy, akkor tudhatnád, hogy nem azt tanítjátok, amit valóban használni kell, ha valaki munkában használja, vagy ha akár csak társalog külföldiekkel. :-)

Bocs, én tapasztalatból beszélek. A vizsgán nem az van, amit kitesztek a netre (egyértelmű, hiszen akkor mindenki beseggelné, nektek meg nem lenne pénzetek a pótvizsgákból), amit pedig a gyakorlatban használni kell, az csak részben egyezik meg az oktatott anyaggal.

Én végigjártam a tanfolyamokat nyelvvizsga előtt, és volt szerencsém külföldön használni a nyelvet (anyanyelvűekkel is), amit tanítottak (a legjobb iskolában), nem ért semmit, ami valamit is ért, az, amit én autodidakta módon önszorgalomból hozzávettem a tanuláshoz.

2010. aug. 5. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!