Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ki hogy betűz egy angol szót...

Ki hogy betűz egy angol szót a fejében? Angolul vagy Magyarul? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy ti hogyan betűzitek az angol (vagy más nyelvű) szavakat fejben? Angolul vagy Magyarul? Úgy értem, ha valami nem megy rutinból és azt betűnként végig kell gondolnotok, hogy mégis hogy írják helyesen..

Egy példa, hogy jobban érthető legyen:

enthusiasm:

Magyar betűzéssel:

e-n-t-h-u-s-i-a-s-m

vagy

Angol betűzéssel:

i-en-tí-édzs-ju-essz-áj-é-essz-em

(kiejtés szerint)

Előre is köszönök minden választ.

Én az elsők csoportjába tartozom.. esetleg valami tipp, hogy álljon át az agyam az angol betűzésre? Vagy nincs ezzel gond?

2020. júl. 20. 22:49
A kérdező szavazást indított:
Angolul
Magyarul
38 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Tudatosan gyakorolni kell angolul gondolkozni. Máshogy nem megy.
2020. júl. 20. 22:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, az megy.. napi szinten használom a nyelvet. Betűzni is tudok, csak ha valamit gyorsan kell akkor mindig magyarul betűzöm magamba...
2020. júl. 20. 23:04
 3/4 anonim ***** válasza:
96%
Angolul ha nagyon arra van állva az agyam pl közösségben vagyok vagy egy projecten dolgozom, de mindig is a magyar lesz az anyanyelvem ezt nem tudom megváltoztatni. Én angol és magyar közösségben is szoktam lenni hosszú távon egy idő után át áll az agyam hogy főleg azon a nyelven gondolkozok amit használok épp.
2020. júl. 21. 07:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Én azt szoktam javasolni, hogy gyűjts olyan betűszavakat amikre már magyarul is megszoktuk, hogy a betűk angol nevével olvassuk ki. Ez megkönnyíti az átállást. Pld.:

HBO, FBI, CIA, ET, DJ, E-mail, G-mail...

2020. júl. 21. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!