Japán JLPT-nek a szavait megtaláltam csak angol leírással. Magyarul megtalálható valahol?
Köszönöm szépen!
Azt hittem, hogy van egy alapszókincs táblázata.
Érthet valamit, de magyar nyelvkönyv a japánhoz nem nagyon van, és tele van a japán angol jövevényszavakkal, arra számíts, hogy hátrányban leszel nyelvtudás híján.
De nem gondolom hogy praktikus lenne így tanulnod, az adott nyelvkönyved kandzsijai alapján haladj, a legtöbb benne lesz úgyis, ami kellhet jlpt-re, annak, hogy csak a szavakat magolod, nem sok értelme van.
"Találtam listát ami angolul van, csaj ugye úgy nem tudok."
Ezt belinkeled? Persze, vannak ilyen szószedetek, hasznos is némelyik, de mivel nem hivatalos, csak körülbelüli szókincset tud megadni. Mondjuk N5-N4 szinten még egész jól körülhatárolható az elsajátítandó kandzsi és szókincs énszerintem.
5.
Nyelvkönyv vanni van, csak tudtommal tematikusan JLPT-hez nincs egyelőre. De nyelvkönyvből ott van a Dekiru, szókincshez pedig ez:
Ha már angol, akkor ez az oldal hasznosabb szerintem:
Ezek szerint a kanákat már tudod olvasni?
Nem, de olvastam, hogy már érdemes az elejétől együtt tanulni őket.
Köszi a linket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!