Lassan nyolc éve tanulok angolt iskolában, de még mindig csak makogok. Mit tegyek, hogy jobban menjen? Esetleg valami bevált praktika? Szeretnék au-pairként dolgozni, ha elmultam 18 ahoz pedig nagyon is kell ez a nyelv.
Figyelt kérdés
A legnagyobb baj, hogy hiába is próbálom az iskolában minnél jobban tudni, valójában nem is tanulunk igazán fontos dolgokat. Így aztán néha az is bajt okoz, hogy egy egyszerűbb mondatot összetegyek(beszédben és írásban is egyaránt).2020. júl. 9. 00:34
1/12 anonim válasza:
Én is hasonló cipőben jártam.
Nekem az segített, hogy elhatároztam, hogy megtanulok most már tényleg angolul. Letisztáztam magamban a nyelvtant, szép fokozatosan haladtam, először nagyon egyszerű szókapcsolatokat, mondatokat raktam össze, fordítottam. Amikor már biztosabbnak éreztem a dolgokat, jöhettek a mondatok, szövegrészek. A szókincsemet is tematikusan bővítettem, illetve egyre komolyabb szövegeket hallgattam. Olyan 10 hónapomba telt, hogy meglegyen így a középfokú, azóta pedig már a felsőfokú nyelvvizsgám is sikerült belőle. :)
2/12 anonim válasza:
Nézz sok angol nyelvű filmet, olvass sok angol nyelvű könyvet.
3/12 anonim válasza:
Ne csak az iskolában tanuld, hanem mindenhol.
5/12 anonim válasza:
Tandem alkalmazással lehet beszélgetni anyanyelvűekkel, érdemes letölteni és ingyenes is
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindet megfogadom. Filmeket, sorozatokat szoktam nézni angolul, olvasni még nem próbáltam, de majd most.
2020. júl. 9. 17:11
7/12 anonim válasza:
Az Oxford Solutions tankönyveit nagyon tudom ajánlani. Én suliban tanultam ebből az igaz, viszont az elején még magyarul is és angolul is elmagyarázza a nyelvtant, szépen fokozatosan halad és rengeteg példamondatot és gyakorló feladatot (a munkafüzetben) is ad. Emellett az adott nyelvtanhoz neten is sok gyakorló feladatot találsz, ezeket is érdemes csinálni. A könyvben nagyon sok szövegértést és szókincsfejlesztő oldalt is találsz, ezekkel nagyon jól lehet fejleszteni magad. Ha van rá lehetőséged, akkor listeninget is tudsz gyakorolni. Ha pedig már jobban megy, akkor olvass, először szerintem olyan könyvet, aminek már ismered a cselekményét, és nézz filmet/sorozatot angol felirattal.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfogadom!
2020. júl. 9. 23:50
9/12 anonim válasza:
Semmi bajom a Solutions-zel, sőt, de az English File sorozat is jó, ha ahhoz könnyebb hozzájutni.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, meg fogom nézni!
2020. júl. 10. 07:46
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!