Hogyan tanuljak angolt?
--Relaxa nyelvleckéket hallgatok. Oda kell figyelni a szövegre: a mondatokra, kifejezésekre, ha hallgatom, akkor csak ezzel foglalkozom, összpontosítok a hallottakra.
--Vannak angol nyelvleckéket tartalmazó könyveim: olvasmányok történetekkel, melyek végén kérdések az olvasmánnyal kapcsolatban. Ezt követően mindig nyelvtani magyarázatok.
--Beszédhelyzeteket tartalmazó könyvek (szálláskérés, reklamációk, baleset, orvosnál stb., stb.)
Legegyszerübb az, hogy angolul nézed a tv-t ha van rá lehetőséged, illetve angol újságokat honlapokat olvasgatsz és fordítasz le magyarra.Persze a magyar szövegeket is érdemes angolra fordítani. Én pl ha valamit magyarul akarok mondani egyből az van az eszemben hogy hogyan mondanám angolul.Ha nem is tudom egyből leírom és később megnézem.
Érdemes a szótárt is forgatgatni.
Én is a relaxát hallgatom és olvasom, amikor csak tehetem. (Itthon vagyok babával)
Ha sétálni megyünk, akkor is itt lóg rajtam az mp3 lejátszó.
Nyelvtan: Essential grammar in use, Advanced grammar in use, Dohár: Kis angol nyelvtan és ha ez nem elég, mert sok példamondatot szeretek látni, akkor innen-onnan. Pl. You tube: JenniferESL a feltöltő, ő 1 angoltanár és remek videokat töltött fel.
Szavak: sok angol oldalt olvasok a neten, mp3-ra felmondom a szavakat, az anka nevű szótanító programot használom.
+ 1 remek oldal:
Hát én így tanulok és elég jól haladok, sztem...
olvasás (könyvek, internet), TV, videók
írás gyakorlásához chat, email
Ez a tuti. Igen, a nyelvtanhoz is (ha van már egy alapod), mert szinte észrevétlenül belédrögzülnek a dolgok, ha egy könyvben már 100-adszor olvasod ugyanazt az igeidőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!