Ebben az esetben melyik spanyol múlt időt kellene használni?
Sziasztok. Kicsit össze vagyok zavarodva a spanyol múlt időkkel, még katyvasz van a fejemben, nem teljesen tiszta, hogy mikor melyiket kellene használni.
Szóval ha pl megnézek egy részt a kedvenc sorozatomból és amint vége, rögtön utána el akarom mesélni, hogy ez és ez történt ebben a részben, akkor melyik múltat kéne használni? Mert igazából nekem mindegyik logikusnak tűnne (kivéve a pluscuamperfecto).
Mert hát mondhatnám közelmúltban is, hisz éppen most láttam és számomra ezek a dolgok most történtek meg.
Ellenben használhatnám az indefinidot is, hisz ez az ún. "elbeszélő" múlt és ezek a cselekvések a múltban történtek és zárultak le. Az imperfecto meg azért tűnik jónak, mert az tanultuk, hogy ezt a múlt időt használjuk, ha történetet mesélünk és ábrázolunk dolgokat, hogy mi hogy volt, hogy nézett ki.
Valaki tudna segíteni, mert én elvesztem ebben a sok múltban.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!