Megéri manapság fordítónak és idegennyelvi lektornak tanulni? Elsősorban a német nyelv érdekelne
Szia!
A brexit hatására a német tanárok fizetése valószínűleg meg fog nőni mivel a munkások Németországba és Ausztriába fognak menni!
A Német szakfordításra elég nagy kereslet van, sőt amiből még megtudod szedni magad az az igazságügyi fordítás, de ez csak másodállásban éri meg szerintem. Bírósági fordítóra és tolmácsra is megemelkedett a kereslet az elmúlt években (tapasztalatom szerint).
Nem szabad feladni, ki kell tartani mellette. Ha nem találsz rögtön céget hanem magán embereknek (én egészségügyi szakfordító vagyok PhD hallgatóknak gyakran fordítok a cikkeikhez) kezdesz el szak fordítani, lassan fog jönni a pénz, de kitartással sokat kereshetsz.
Én inkább hobbiból csinálom tehát havonta maximum 1 dokumentum, de egy középiskolai tanár ismerősöm is ezt csinálja és ő azt mondja nagyon jól keres belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!