Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ki találta ki ezt a hülyeséget...

Ki találta ki ezt a hülyeséget, hogy nyelvet tanulni lehet filmekből is? :D

Figyelt kérdés
2020. máj. 27. 08:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha van egy alapod (film függő, hogy mennyi), akkor a hallás utáni megértést úgy tudod gyakorolni, hogy közben megnézel egy jó filmet.

Úgy, hogy napi több órát olvasok angolul, azt kell mondjam, hogy a filmek érthetősége erősen változó. (Néha meg egy-egy filmet a sokat szidott szinkron "visz a hátán")

2020. máj. 27. 08:48
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ, hogy hogyan. Ha feliratos, akkor csoda, hogy egy-egy szót megtanul az ember, viszont, ha az egész film más nyelven van, akkor nem akkora baromság. Úgy tanultam meg az angolt érteni (nem használni, mert a nyelvtani szabályokat nem ismerem), hogy angol filmet néztem angol felirattal. Mostanra szinte mindent meg tudok érteni egy átlagos angol beszélgetésből.
2020. máj. 27. 08:48
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon sokat fejlődött az angolom, amióta angol nyelven, angol felirattal nézem a filmeket.
2020. máj. 27. 09:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy egy stabil szintet továbbfejleszteni, szókincset és beszédértést fejleszteni tényleg jó. Viszont annak idején nekem is volt osztálytársam középiskolában, aki állítása szerint csak az MTV-t nézve tanult meg angolul - azóta sem tudom elképzelni, hogy lehet. :)
2020. máj. 27. 09:44
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem hülyeség én hallás alapján tanultam meg angolul. Nem csak filmekből, sorozatokból, videókból és játékokból is, de 80% hallás alapján. Sőt kb nulla szinten voltam előtte, évekig próbálták belém verni az angolt, én is próbáltam tanulni és megérteni, de teljes káosz volt a fejemben, szörnyen ment. Aztán rákaptam pár dologra, amik angolul mentek, felirat nélkül és összeállt a fejemben. Egy elég jó B2-es szintig így jutottam el, hogy észre se vettem kb. Aztán elkezdtem rendesebben készülni és megcsináltam a C1-et is.

Nem értem miért lenne hülyeség, amikor a kisgyerekek is hallás alapján tanulják meg az anyanyelvüket. Ahogy a gyerekeknél is, ennek a módszernek az a hátulütője, hogy alapvetően a nyelvtani szabályokat nem fogod tudni, csak érzed egyes esetekben, hogy ez jól hangzik, vagy nem hangzik jól. Én a mai napig nem tudom nagyon sok angol nyelvtani szerkezet nevét és szabályait, miközben jól használom őket. A másik hátulütője a fordítás, mivel nem úgy tanultam szavakat, hogy ez a szó ennek a magyar szónak felel meg, hanem szituációk alapján tudom mikor és mire használják őket, sokszor nehéz gyorsan magyar megfelelőt találni. Sokkal könnyebben körbeírom, hogy mit jelent és milyen helyzetben használják.

De alapvetően nagyon hasznos módszer, de nem minden film vagy bármi jó hozzá. Olyan dolog kell hozzá, ahol csak a képből is nagyrészt lehet érteni, hogy mi történik, így tudja csak összekötni az agyad. Ha olyan filmet nézel, ahol kb csak néznek egymásra és beszélgetnek komplex dolgokról, az nem fog segíteni egy kezdőnek. A másik fontos dolog, hogy olyat kell választani, ami érdekel is, aminél meg akarod érteni, hogy pontosan mi történik. Nem elég, hogy letudsz napi x órát de közben csak bambulsz és számolsz vissza, hogy mikor lesz már vége.

2020. máj. 27. 11:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem hulyeseg. En film nezessel, minden fajta felirat nelkul Es olvasassal kezdtem angolt tanulni. Csak jo par honap utan volt alkalmam neha beszelgetni is.

Viszont, a feliratos filmnezesben nem hiszek. Ha nem tudod a nyelvet, nem tudsz a beszedre es a szovegre is koncentralni egyszerre. Ax egyik tuti elszall a fejed felett.

2020. máj. 27. 14:06
 7/15 V. Hélix válasza:
Én mémekből és képregényekből tanultam meg angolul, szerintem, ha nekem így sikerült akkor filmnézéssel is el lehet érni a fejlődést. A kiejtésem mondjuk szörnyű, mert hanganyagot alig hallgatok, de próbálok angol videókat nézni, hogy fejlődjön a kiejtésem is.
2020. máj. 28. 13:19
 8/15 anonim válasza:

Nagyon jó a kérdés, nem tudom ki találta ki, de nyelvet gyakorolva lehet megtanulni. Ha nem beszélsz akkor nehezebb, ineraktívan a legjobb, de ha sokat hallod az is sokat segít. Én internetről tanultam meg angolul a 90-es évek végén - irc, szöveges kalandjátékok, most olyan cégnél dolgozom, külföldön, ahol angol a munkanyelv. A legelső "normális" munkahelyemen már angolul interjúztam a szedett-vedett angolommal, máig sem tudom hogy sikerült de úgy látszik már ment valamennyire a netes dolgoknak köszönhetően :)

feliratosk filmeken nőttem fel, biztos kicsit az is segít. azt mondják Romániában sokkal jobban tudnak a fiatalok angolul, lehet, hogy az is hozzájárul, legalábbis az oktatás minősége tuti nem jobb.. :)

2020. máj. 28. 15:51
 9/15 V. Hélix válasza:
100%
8-as én romániában tanulok és a románok azért beszélnek jobban angolul, mert a román nyelvtan kicsi hasonlít az angolra és sok szót vettek át angol nyelvből.
2020. máj. 28. 16:03
 10/15 anonim válasza:

Nem csak a filmek pl. a hírek,kerekasztak beszélgetések,tudományos ismeret terjesztök.A legjobb ha az ember nagyjából tudja,érti ,megmarad ,hogy mikor milyen rokonértelmü váltoozat a helyesebb.Más nyelveket ismerve nagyon gyakran rárimel,ha nem is pontosan ugyan az de hasonló,néha viccesen.Néha annyiszor ismétlik,hogy már megtanulom,aztán kiderül,hogy nem jelent semmit mert csak egy név,vagy hely.

Visszafelé,mikor idegen nyelven kell irni,a Translator felkinált változatai közül,az ember fülében megmaradt szokásos jó ,metalálásában segit a sok beszéd hallgatás.Én szoktam fejhallgatóval aludni,és kifigyelni! :) Az automatikus forditások nagyon gyakran félre beszélnek. Aztán meg egész más a beszélt szöveg,amit nem szoktak leirni.Példának a helyeslés és a tagadás emliteném ,hivatalos irott forma csak egy, de a gyakorrolt beszédben tucat változat van.

2020. máj. 31. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!