Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol szövegbeli fordítás...

Az angol szövegbeli fordítás megy, de magamtól össze állítani egy mondatott az más kevésbé. A nyelvtant kellene tanuljam?

Figyelt kérdés

Amit ismerek szavakat és meglátom mondatban azt letudom fordítani, de magamtól nem tudok össze teni mondatott. Ezt hol tudom gyakorlni. Xd

A nyelvtanra kéne láfeküjek? Azt is tanulom, de még csak az igeidőknél és a feltételes időknél járok. De azokat sem tudom használni saját mondataimban.

2020. ápr. 23. 14:10
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokaknál van így. Felismerik a szavakat, de használni még nem tudják. Ezt nevezzük passzív tudásnak. :)

Ezzel semmi gond nincs, ez a tanulás egy fázisa, majd fejlődsz és akkor menni fog.

Ahhoz, hogy minél hamarabb használni tudd érdemes minden megtanult szóval vagy mondatot próbálni alkotni, vagy pedig az interneten példamondatot írni rá (akár többet) Ez lehet bármilyen rövid, nem kell összetett mondatokat alkotni elsőre felsőfokú tudással.

Például megtanultad a szót, hogy kutya vagyis dog.

Írsz vele mondatot: I have two dogs. My dogs are cute. Stb.

Ez segíthet később a mondatalkotásban is és a szót megjegyezni is. :)

Mondatalkotáshoz szerintem nézd meg, miből épül fel egy mondat, milyen a szerkezete... egyenes szórend, fordított szórend.

Hogyan épül fel egy kijelentő, egy kérdő mondat... Stb

A nyelvtan fontos, hogy helyesen tudj kommunikálni az adott nyelven és könnyen megértesd magad, de egy ha egy egyszerű mondat megalkotása is nehézkes még szerintem fontosabb az, hogy sokat halld a nyelvet, sok példát láss.. Értsd a szerkezetét. Utána ha megvan, akkor már fontosabb, hogy tudj feltételes módot meg egyebeket megfogalmazni.

Nézz youtube videókat, sorozatot, filmet.

Pár perces videók vannak már fent minden témában, keress az érdeklődésedhez valót.

Nézd magyar felirattal. Aztán ha már érted miről szól nézd angol felirattal... Így van egy képed már róla mit mond.

Jegyzeteld ki, amit nem értesz, keress utána.

Olvass rövid történeteket, híreket, cikkeket angolul.

Rengetek tippet találsz a neten, rengeteg munkafüzet, tankönyv és segédanyag van fent már ingyen is. Csak körül kell nézni :)

2020. ápr. 23. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!