Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik afrikai nyelv a leghasz...

Melyik afrikai nyelv a leghasznosabb? Van itt olyan aki beszél valamilyen afrikai nyelven?

Figyelt kérdés

Úgy tudom a szuahéli Kelet-Afrikában, illetve a francia, arab, portugál és afrikaans is elterjedt.

Viszont az angolról azt olvastam, hogy nem annyira, pl.Zambiában az emberek többsége egyáltalán nem beszéli.

2020. márc. 8. 19:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Beszélek angolul. Kamerunban, Kenyában, Ruandában, Szomáliában, Szudánban és sok más afrikai országban hivatalos nyelv, sok ott lakónak anyanyelve. Ez jó?
2020. márc. 8. 19:10
 2/14 A kérdező kommentje:

Úgy tudom az angol Afrikában kb 6 millió ember anyanyelve és hiába hivatalos nyelv ha a lakosság 80-90 százaléka nem beszéli.

Nem kötekedés csak kíváncsi vagyok melyik nyelv az ami tényleg olyan,hogy sokan beszélik ott és megéri tanulni.

2020. márc. 8. 19:12
 3/14 anonim válasza:
12%

A magyar nem elég jó neked vagy mi?.

Mit kell itt provokálni mindig?

Ellehet költözni, menj Afrikába, aztán ha a fehérgyűlölők leszúrnak ne csodálkozz.

Itt volt egy hazád, otthonod, jövőd.

Félredobtad!

2020. márc. 8. 19:18
 4/14 anonim ***** válasza:
80%

A magyar jó lenne, persze csak, ha le tudnád írni helyesen.

"ellehet"...

2020. márc. 8. 19:28
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem provokáltam senkit :D

Csak megkérdeztem mert úgy látom,hogy egyre fontosabb szereplője a világnak Afrika és lehet nem lenne rossz egy ott elterjedt helyi nyelvet ismerni :D

2020. márc. 8. 19:32
 6/14 anonim ***** válasza:
75%

#3, #4 Miért kell mindig mindenre ilyen agyamenten ugrani? ha nem tetszik a kérdés ne írj rá választ, lépj tovább! Ez csak egy szimpla kérdés.

Tényleg ennyire sötétnek kell mutatni magatokat,

2020. márc. 8. 19:44
 7/14 anonim ***** válasza:
86%
Én nem a kérdésre írtam ezt, hanem az előttem válaszolónak, aki szerint elég kellene legyen a magyar nyelv...
2020. márc. 8. 19:47
 8/14 anonim ***** válasza:
94%

Az arab és a francia egy nagyságrenddel veri az összes többit az anyanyelvi beszélők számában ( [link]

Azok az afrikaiak, akikkel üzleti vagy tudományos téren kapcsolatba kerülhetsz, biztosan beszélnek angolul vagy franciául. A többi nyelv igazából csak akkor lehet szükséges, ha ott szeretnél élni és minden helyivel szeretnél szót érteni.

2020. márc. 8. 21:11
 9/14 anonim ***** válasza:
86%

Azt hiszem a szuahéli az, ami még a legtöbb helyen hivatalos Afrikában. Nemcsak azért, mert közel áll sok beszélt nyelvhez, hanem azért is, mert lingua franca-ként használják több országban. Igaz, csak Afrika egy részében.

Meg a szerkezete is eléggé logikus.

Sokat viszont nem tudok róla, ilyenekre érdemes rákeresni "Is Swahili worth learning?".

Ahogy látom, nagyjából olyanokat írnak, hogy kapcsolatépítésre, kultúra megismerésénél persze hasznos, közvetlen szűk értelemben vett üzleti haszonról viszont egyelőre még nem találtam hozzászólást.

2020. aug. 9. 16:07
 10/14 anonim ***** válasza:
82%
(Mármint úgy értem, az angol vagy más ,,gyarmati'' nyelveken túl, ,,igazi'' afrikai nyelv)
2020. aug. 9. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!