Aki bölcsészkaron nyelvszakon végez, az egyetem után hol helyezkedik el?
Nem piszkálódásból kérdezem, hanem komolyan érdekel. Itt a gyk-n sok kérdést olvastam erről, ott azt mondták tolmács, tanár lehet belőlük (ez már nem ha jól tudom?), fordító, stb. Gondolom egy erős párosítással ez lehetséges, vagy ha valami gyakoribb nyelveket tanul az ember. De mi a helyzet azzal, aki pl ázsiai nyelveket tanul? Pl iranisztikára felvételizett, meg minornak esetleg felvett egy finnugor nyelvet. Vagy ha japán szakon van valaki indiai minorral, vagy koreai szakon skandinivasztikát vett fel minornak (pl norvégot?). Szóval nem konkrétan ázsiai nyelvekre utalok, hanem a ritkább nyelvekre, még ritkább párosításokban.
Aki ilyen szakon végez, az utána hol helyezkedhet el?
Illetve van olyan egyetem, ahol afrikai nyelveket lehet tanulni? Elte btk oldalán nem találtam ilyent, csak azért kérdezem, de lehet, én vagyok figyelmetlen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szóval ha jó mesteri képzésre megy, akkor diplomata is válhat akár belőlük? Ezt nem gondoltam volna.
Igen, a gyorséttermes részt sokfelől olvasom, nem túl biztató :/
Igen, mindkettő van az Eltén, ha jól látom. Köszönöm a választ! De tényleg hasznos lenne az iranisztika? Mármint milyen cégeket említesz például?
Bocsánat, ha kicsit értetlen lennék.
Mondjuk az iranisztika kicsit más mint egy anglisztika.
Pl rendőrségen lehet elhelyezkedni vele tolmácsként.
Általában meki,kfc és burger king.
Van aki tolmács, műfordító.
Ez vállalat,nyelv ,ember stb függő.
De ez ne ijesszen meg,amennyire észrevettem akár itthon akár külföldön:az emberek többsége nem a szakmájában dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!