Melyik afrikai nyelv?
Figyelt kérdés
Szeretnék tanulni egy afrikai nyelvet, mivel imádom Afrikát. Az, hogy melyiket tanulom, mindegy, azért írom ki a kérdést, hogy segítsetek. Melyiket könnyű elsajátítani egyedül, internetről illetve könyvekből, tanár nélkül? Melyik afrikai nyelv könnyű egyáltalán? (az afrikaans-on kívül, mert az nem tetszik.)
Mondhattok teljesen ritka afrikai nyelveket, nem számít, a lényeg, hogy könnyen és gyorsan tanulható legyen. Köszönöm!
2015. ápr. 20. 10:34
1/7 anonim válasza:
Magyar anyanyelvűként, de akár egyéb európai anyanyelvűként ősi afrikai nyelveket elsajátítani még kiváló nyelvérzék mellett sem könnyű, ne haragudj.P
Pláne, hogy nálunk fele nem elterjedt dolog afrikai nyelveket tanulni.
2/7 anonim válasza:
Szerintem te ezt már egyszer tegnap megkérdezted.
3/7 anonim válasza:
Én a Szuahélit ajánlanám. Kelet-Afrikában sokan beszélik, és viszonylag könnyű nyelv, legalábbis a környezetében.
4/7 A kérdező kommentje:
És egyedül hogy tudok szuahélit tanulni?
2015. ápr. 27. 07:14
6/7 Béluska2016 válasza:
Nagyon sok nyelv van afrikában. De ha olyat akarsz tanulni, amit afrika szerte sok helyen beszélnek, sőt bárhol a világon, ha afrikaiakkal futsz össze, akkor a szuhaélit javaslom én is. Pár szót tudok csak, de szép dallamos nyelv, egyszerű kiejtéssel, kicsi szókinccsel. Ezért a volt gyarmatok alapján tiszta szuhaéli a mai modern világban nincs, csak spanyol, francia és leginkább angol keveredéssel. Tehet ha az említett 3-ból vágod valameiket, akkor azzal a nyelvpárossal, találsz szótárat, könyvet. Sajna magyarral nem igazán, mint ahogy más egzotikus nyelvhez sem igazán. Ajánlani azt tudom, hogy google a barátod, és a google fordító is ismeri (SWAHILI), ezen kívül hazánkban tanuló afrikai egyetemistákkal gyakorohaltsz, mert ők élvezik a magyar tanítást. Vagy ismerkedsz a badoo-n és ott próbálsz szerezni lelkes tanárt. Legyen WhatsApp-od és menni fog!
7/7 anonim válasza:
Szuahéli,afrikaans ezek elég elterjedtek, üzleti és közvetítő nyelvek illetve nem olyan nehéz anyagot találni hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!