Milyen könyvből lehetne megtanulni a lehető legjobban angolul tanár nélkül?
gimiben tanultam angolul, de az vérszegény volt
tanárhoz nem akarok most fordulni
olvasásban, hallásban többmindent megértek, de a nyelvtant nem tudom, illetve emiatt beszélni se nagyon tudok, szókincs se elég, ha magamtól kéne fogalmaznom
még az Oxford tűnt olyan könyvnek, hogy lehet vele haladni, legalábbis amikor még gimis voltam
Oxford Angol nyelvtani gyakorlatok magyarázatokkal
vagy helyette Némethné Hock Ildikó Angol nyelvtan
kreatív angol, vagy valami más amivel szavakat tudsz tanulni, mondjuk erre a szóbeli felkészítő könyvek is jók
pl: 23 topics for teenagers, vagy más Lexika kiadós könyv, pl. 1000 Questions, 1000 answers
sok könyvet nem érdemes összeszedni, mert nem attól lesz tudásod, hanem attól amit elsajátítasz, szóval szerintem 1 nyelvtani könyv, és 1 amivel kifejezéseket/szavakat tanulsz az tökéletes
Languagecert nyelvvizsgának van felkészítő könyve, jó sok kifejezéssel és szóval, Akadémiai Kiadó kiadványa, magát ezt a nyelvvizsgát viszont kerüld el
Nyelvtanra Dohár Péter könyvét, szókincsfejlesztésre Instant tanulókártyákat javasolnám (van hozzá hangzó anyag is, egyből a kiejtést is lehet gyakorolni)
Kizárólag olyan anyagból tanulj ahol egyből hallod a kiejtést is minden egyes szónál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!