Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol nyelvizsgához nyelviskol...

Angol nyelvizsgához nyelviskola vagy magán tanár?

Figyelt kérdés

3 éve érettségiztem, ritkán használtam, de nem mondanám katasztrófálisnak a nyelvtudásom.

Melyiket válasszam és miért?

Továbbá melyik fajta nyelvvizsgára menjek ?

2019. dec. 1. 07:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Magántanár. Saját tempódban haladsz, az óra kihasználtsága pedig 100%. Hogy melyik nyelvvizsga fekszik neked jobban, próbavizsgákkal tudod eldönteni. A nyak.hu -n meg tudod nézni az összes akkreditált nyelvvizsgaközpont elérhetőségét, a honlapjukon pedig fent vannak a minta dolgozatok, hanganyagok. Próbálgasd és nézd meg, melyikkel értél el jobb eredményt. Ezt és a magántanárod véleményét egymás mellé téve könnyebben fogsz tudni dönteni.
2019. dec. 1. 08:22
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Csoportos jobb szerintem, tudsz a tobbiekkel olyan kapcsolatot alakitani hogy akar egesznap angolul tudtok csetelni,gyakorolni orakon kivul..stb :)
2019. dec. 1. 08:36
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

"akar egesznap angolul tudtok csetelni,gyakorolni orakon kivul..stb :)"

:DDDDDDDDDD persze, életszagú. Ha haverkodik is másokkal, max. messengeren írnak egymásnak pár kört, ha meg tényleg jóban vannak, az angol eltűnik a kapcsolatból. A tanár legalább nem dumálja el az időt, ha jó, hanem odafigyel a fejlődésére, mert az a dolga.

2019. dec. 1. 08:40
 4/11 anonim ***** válasza:
97%

Ez az en velemenyem, de gondolom ez is egyenfuggo, en csoportosan jobban tudom elvezni a dolgot.

A lenyeg hogy sok sikert kivanok a vizsgara

2019. dec. 1. 08:41
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Igen, tényleg más a véleményem. Élvezni és tudni két különböző dolog.
2019. dec. 1. 08:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is a csoportosat ajánlom. Olcsóbb, szórakoztatóbb, élevezetesebb tud lenni mint egy magántanár. Ha jó a csoport szívesebben mész be órákra, mint ha egyedül kellene magántanárhoz.

Nyelvvizsgára valamilyen nemzetközileg elismertre menj, ne az Origóra (TOEFL, stb.)

2019. dec. 1. 10:09
 7/11 anonim ***** válasza:
94%
Hát igen. Ha bulizni akar, egyértelműen a csoport nyert. Ha egyénre szabott, személyes odafigyelést szeretne és magasabb, stabilabb eredményeket, akkor az egyéni oktatás viszi a prímet. Magasan. De hát a lényeg, hogy jól érezze magát, nemde?
2019. dec. 1. 10:13
 8/11 anonim ***** válasza:
82%
A jótanácsok között virít a TOEFL., ami államilag nem akkreditált, ezért nem jár érte plusz pont a felsőoktatási felvételin, és a külföldi egyetemek felén sem ér semmit, mert minden ország mást kér, lásd még: IELTS. Ráadásul illik 2-3 évente ismételni a friss papír miatt.
2019. dec. 1. 10:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is a csoportosat szeretem. Jártam magánra is (több tanárhoz is), de nem tetszett és felesleges időpazarlásnak, pénzkidobásnak éreztem... ott olyan dolgokkal húzta az időt a tanár, amihez nem kell semmilyen oktatás, az ember otthon elgyakorol magában és kijavítja. Mindig nyelvtani teszteket íratott, hallásértést csináltunk, szövegértést és az volt az óra, hogy ezeket magyarázta másfél órán át, amire szerintem semmi szükség nincsen. A beszélgetések is eszméletlenül műviek, erőltetettek és unalmasak voltak. Ellenben jártam csoportos órákra is (tulajdonképpen minden nyelvet így tanultam, amiből végül nyelvvizsgáztam is), ahol az volt a menet, hogy otthonra kaptunk házit (nyelvtan, szövegértés, hallásértés), órákon megbeszéltük és akár gyakoroltunk is egy kicsit, de nagyon sok volt a csoportos munka, beszélgetés, játékok. Ezerszer élvezetesebb volt és sokkal hasznosabbnak is éreztem, mint amikor magántanárhoz jártam. Nem mondom, hogy ez mindenkinek beválik vagy, hogy mindenki ezt szereti, de én pl. meghülyülnék ha még egyszer magánba kellene járnom...
2019. dec. 1. 11:00
 10/11 anonim ***** válasza:
91%
Rossz tanárhoz mentél, nyilvánvalóan.
2019. dec. 1. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!