Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Németből felsőfokú nyelv...

Németből felsőfokú nyelv vizsga? ( többi lent) olvasd el legyszi

Figyelt kérdés

Sziasztok! Gimnáziumot most végeztem el , középszintű német érettségim 68% os négyes lett. De szerintem ígyis inkább egy erős A2es szinten vagyok.bár a tanárom küldeni akart középfokú nyelvvizsgára,de még nem mentem.. Németből maga mindig is ötös voltam. Meg a suliba is jelesként végeztem , azaz jól megy a tanulás.

A kérdésem az lenne hogy ha most elkezdenék ugye szuperintenzív nyelvtanfolyamra járni , ami jó lenne mert ismer is a tanár.. az heti 5x5óra.. 1hónapba 100tanóra + hétvégente 2-3órás magán tanár.. így lenne esélyem erős A2rol, inkább gyenge B1rol elvégezni egy felsőfokú nyelv vizsgát C1-et? Kb jövő év áprilisára tervezem..addig van kb 10hónap. :) szerintetek?

2018. júl. 4. 15:37
 1/9 A kérdező kommentje:
Illetve egyetemre melyik az a nyelv vizsga amit elfogadnak, illetve ami "könyebb"mint a többi.
2018. júl. 4. 16:00
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Azt én nem làtom mennyire gyorsan tanulsz nyelveket, de szerintem elég necces, túl nagy a szintkülönbség és kevés az idő. Viszont szerintem felesleges +2/3 óra hétvégén, mert amit leadnak azt még meg is kell tanulni +otthon foglalkozni a nyelvvel. Példàul olvasni, filmet nézni, beszélgetni ha van lehetőség.
2018. júl. 4. 16:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom :)
2018. júl. 4. 16:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Azt olvastam nagyon sok helyen hogy átlagba hogy alaptól eljusson valaki felsőfokra kb 600-800tanóra szükséges.már aki csak ezzel foglalkozna ugye + otthon is német könyv, film stb.. ebben az esetben.. hát igazából mindenki szerint vagyok egy B2es szinten..tanáraim is mondták..De magam inkább így utánna nézve egy B1re raknám max. Es ezért remélném h 10hónap alatt , magán tanárral, nyelv sulival hogy össze jön a c1.
2018. júl. 4. 16:14
 5/9 A kérdező kommentje:

Illetve mennyi idő mire elkészítik a nyelv vizsgát ? Ha sikerülne ? Mert úgy időzíteném , mert jövőre ugye jul 10korul lesz megint a határidő hogy csatoljuk a felvire a papirjainkat :) pl megyek június elején és sikerül de mire kiadják hivatalosan is a papirt lekésem a határidőt mert tegyük fel vagy 1hónap.. azaz mennyivel hamarabb menjek nyelv vizsgára ha nekem ez kb jul.10re kellene ? Jövőre persze:D

Ha hulyeseget írok h egy hónap vagy bármivel , bocsi mindenkitől de azért is kérdezem mivel csak írom , nem vagyok pontosan tisztába vele

2018. júl. 4. 16:20
 6/9 anonim válasza:
100%
Szia :D szerintem semmi sem lehetetlen! Ha tényleg a nyelvvel (ergó itt a némettel) foglalkozol és komolyan veszed. Én egy erős B1-ről kb. fél- 3/4 év alatt jutottam el B2-re (ami 92% lett), onnan szintén egy félév volt a C1 (85% lett), de ezt úgy, hogy igazából nem mindennap tanultam, szóval szerintem nálad egyáltalán nem lehetetlen. Ami szerintem nagyon fontos és állítom, hogy nekem azért sikerült viszonylag jól nem olyan nagy erőbefektetéssel, az hogy én majdnem mindennap néztem németül sorozatokat, YouTube-ot, németül olvastam (ami számomra egyáltalán nem volt tanulás, hanem szórakozás :D). Ha érdekel tudok linkeket küldeni, ahol sorozatokat tudsz nézni! És viel Glück und Erfolg!☺️ Egyébként hol akarod letenni a C1-et?
2018. júl. 5. 18:57
 7/9 A kérdező kommentje:

Szia , végre valaki aki így áll hozza :)

Köszi !:)) jó lenne ha privibe küldenél pár ilyen oldalt, igazából a szókinccsel vagyok gondba csak kb..

BME nyelv vizsgát szeretném , amit külön külön is le lehet tenni :D (írásbeli,szóbeli) es békéscsabán szeretném.

2018. júl. 5. 20:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nem azt írtam hogy nem menne, hanem hogy szerintem sok ennyi különóra. Szerintem hasznosabb lenne ha mondjuk heti 4x jàrnàl tanàrhoz a többi időben pedig megtanulnàd azt amit ott vettetek +otthon gyakorolnàd, olvasnàl, filmeznél vagy amit szeretnél. A nepi óràval és a gyors haladàssal az szokott àltalàban a gond lenni, hogy az adott dolgot amit tanulsz csak rövid ideig raktàrozza az agy (nekem legalàbbis) és lehet mikor tanulod emlékszel de 3 hónappal később nem biztos. Szótanulàshoz tudom ajànlani a quizletet, A nyelvvizsgàt pedig legkésőbb àprilisban érdemes megcsinàlni, hogy júliusra meglegyen. (vqgy màjus elején, de nem tudom mennyi idő míg kiküldik, a javítàs 1 hónap).
2018. júl. 6. 12:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2018. júl. 6. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!