Angol felsőfokú nyelvvizsgát szeretnék, melyiknek van nagy presztízse? Van ott felkészítő tanfolyam vagy könyvkiadvány amiből tanulhatnék?
TELC-es, TIT-es egészen jó, ráadásul sokkal könnyebb, mint a "rigó utcai" volt. Annak már semmi presztizse nincs, külföldön el se fogadják.
Ja, és első menetben egy kitűnő angoltanárt javaslok. Anélkül semmit nem érnek a filmek, sorozatok, memóriakártyák stb.
1. köszi,de nekem nem kell tanár mert csak a szókincsemet kell fejleszteni :D a nyelvtan,szövegértés,hallott szöveg értés 10/10 :DDDD meg kicsit átnézni,hogy szóbelin milyen témák szoktak lenni nagyjából
2. köszi,megnézem! :D
Hát, ami a nehezebb szókincsű könyveket illeti, az egy érdekes kérdés, mert gonosz módon azt is mondhatnám, kezdd el olvasni egyik végén a világirodalom termését, és bármelyik irányban rágod át magad, az csak jó neked. :)
Ha fiú lennél, akkor ajánlanám Alistair Maclean könyveit, nemrégiben valaki éppen áradozott itt róla, hogy ez a skót milyen választékosan fejezi ki magát (én a 90-esekben már felfedeztem, be is gyűjtöttem szinte mindegyiket, de hát ez a kor előnye). De, mint első pikírt mondataimban (tán) rávilágítottam, egy vagy 10 könyv szókészlete semmit sem jelent egy nyelvvizsgán (bár volt olyan ismerősöm, aki bolondult a régészetért, és mit ad isten, a vizsgáztató tanár elkezdett arról kérdezgetni).
Én általában egy politikai napilapot és a NatGeot ajánlom erősen, szerintem ezeknek több hasznuk van a nyelvvizsgát tekintve (a nyelvvizsga meg az általános műveltség egy picit kettéválik). A NatGeoban minden cikk másról szól, a napilapban meg az aktuális témák szókincse állandóan előkerül, és nagy valószínűséggel olyan lesz a szóbelin is.
Ami a presztízst illeti, az én nyelvvizsgáztató ismerőseim szerint az Euro az, ami a legjobban méri a nyelvtudást, lehet, hogy ez is jelent valamit.
presztízs: Cambridge
nehezebb szókincsű könyvek: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!