Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent ez az angol mondatr...

Mit jelent ez az angol mondatrész? . I know typically you need two for redundancy. iTolc nyelvizsga mintafeladatsorából származik.

Figyelt kérdés

"Hi, my wife just noticed that her employer has advertised her very role in her office. She then got a meeting invite out of the blue from someone in the States but no info on what meeting is about. She's been there for one and a half years and I know typically you need two for redundancy but I'm pretty sure you can't make someone redundant only to hire someone else."

Ez a szövegkörnyezete.

2019. okt. 9. 14:28
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Annyit pontosítanék, hogy ez nem komment, hanem bejegyzés, és ezekre jönnek kommentek, tanácsok. Nem lenne nehéz feladat, de szerintem mégis elbizonytalanítja a nyelvvizsgázót. Az iTolc állítólag több helyen is már védekezett a támadásokra, mert hogy ők az életből hoznak szövegeket, életszerűeket. Oké, ez lehet jó dolog is, valóban ez van, hogy az életben nem mindenki beszél és ír szépen, érthetően, logikusan. De ez egy vizsga, aminek tétje van. Én ezt az egy feladatot oldottam meg próbaként, mert ezzel kezdtem, ez tűnt könnyűnek, hát pont beletrafáltam, el is ment a kedvem ettől a vizsgától. Lehet, hogy befolyásolnak a negatív kritikák is.
2019. okt. 11. 09:16
 12/18 A kérdező kommentje:
Utánaolvastam, igaz, csak felületesen, de van vmi törvényi szabályozás pl. a UK-ban, hogy ha vki már 2 éve dolgozik ott, akkor fair redundancy process-t kell a munkáltatónak lefolytatnia. Ha még nincs 2 év, akkor nincs ez a szabály. Tehát többszörösen "érdekes" ez a szöveg. 1: elbizonytalanítja a vizsgázót 2: vmiféle munkajogi ismeretet vár el 3: hibás, hiszen nem 2 év kell a redundancy-hoz, az bármikor lehet, hanem a szabályozott elbocsátási eljáráshoz kell min. 2 év.
2019. okt. 11. 09:45
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nem tudom, milyen szintű feladatsor ez, de én napi szinten használom az angolt és rengeteg könyvet olvasok angolul, az én számomra teljesen egyértelmű a mondat. Egész konkrétan azt nem értem hogy merül fel hogy az emberek számára értené a kettőt. Ha az egyik tagmondatban egy konkrét dolgot számszerűsítünk, a másik tagmondatban szereplő szám miért utalna egy korábbi mindatra? Logikailag sem lenne helyes....

És én ezt B2-es szintnek mondanám.

2019. okt. 11. 17:30
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
""mintha egy eredetileg magyar szöveg tükörfordítása lenne"" - abszolut nekem is annak tunik (kb 10 eve elek angol nyelvteruleten es annak ellenere h nincs benne szarvashiba megsem tunik eredeti angol szovegnek :(
2019. okt. 11. 20:29
 15/18 A kérdező kommentje:
Annyit a feladat védelmében, hogy ettől a "two" dologtól függetlenül meg lehet oldani a feladatot, tehát nem ezen múlik, szerencsére.
2019. okt. 11. 20:49
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyikünknek sincs igaza, megkérdeztem az iTolcot xD

Röviditese A redundancy pay/paymentnek. Es azon gondolkodik h meg csak masfel eve van a cegnel de minimum 2 ev kell h kapjon vegkielegitest

2019. okt. 12. 08:00
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia, egyértelműen az évek számára vonatkozik a 'two'. És a feladat szempontjából teljesen mindegy, hogy miért fontos ez a feleségnek. A lényeg az ilyen feladatokban nem az, hogy pontosan megérts minden egyes kifejezést, nincs is rá annyi idő. Minden nyelvvizsgán felsőfokon már sok olyan eredeti szöveg van, ami vagy a tartalma miatt, vagy a szóhasználata miatt nehéz lehet, de az a fontos, hogy a lényegét értsd, vagy annyit belőle, ami a feladathoz kell és ne minden egyes külön részt. Enélkül a részinfó nélkül is ki tudod keresni, hogy melyik válasz illik ehhez a szituációhoz. A másik szitukban egyértelműen kirúgásról van szó, illetve arról, hogy valaki másik munkát keres. Ebben a szituban az a fontos, hogy valamiért keresnek a feleség posztjára egy másik embert. Ha jól látom, a megoldókulcsban is az van, hogy a 6. válasz jó erre, mert csak az szól ilyen jellegű helyzetről. Azt írja, hogy ne pánikoljon a csaj, mert lehet, hogy csak sok a meló és fel akarnak venni még valaki mást is, nem biztos, hogy őt el akarják bocsájtani.
2019. okt. 14. 14:08
 18/18 A kérdező kommentje:

És az mondat, hogy hirtelen kapott vkitől egy meeting invite-ot, de nincs infó róla, hogy mi a témája?

Kicsit fura, hogy jön ez ide. Zavaros a szöveg, bár tényleg az lehet a célja, hogy a káoszból ki tudod-e hámozni a lényeget.

2019. okt. 28. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!