Present Perfect vagy Past simple?
Figyelt kérdés
Oké értem azt, hogy a Present Perfect akkor használatos, amikor valami múltbeli dolog hatással van a jelenre, vagy közvetlenül az előtt történt, vagy az eredménye a jelenben van, vagy hogy nem a cselekmény idejét hanem magát a történést akarjuk kifejezni stb stb.
A past simple vagy mi meg akkor, amikor egy esemény a múltban már lezárult, vagy egy specifikus időpontban történt vagy valami folyamatban levő cselekményt zavar meg, és nem igazán van hatása a jelenre.
De basszus én még mindig nem értem, mert csomószor van az, hogy egyiket használom a másik helyett vagy egyszerűen mindkettőt helyesnek találom. Valaki esetleg minél "becsapósabb" példákkal szemléltetné nekem a különbséget?
2019. szept. 28. 16:57
11/12 anonim válasza:
Nem, nem mindenkinek szólogatok be. :D De itt sem szólogattam be senkinek, az angollal kapcsolatban szögeztem le egy tényt. Te viszont állítottál valamit, ami meg, úgy tűnik, teljesen alaptalan. Mondhatni, hazugság. És ez még mindig nem beszólogatás, csak ugyanúgy ténymegállapítás. A személyeskedés szintjére meg, hogy nekem mi a jó, és mi nem, oda te süllyedtél le. Mondhatni, beszólogattál. :D
12/12 A kérdező kommentje:
Tanuld meg tisztelni az embereket, mert különben te sem fogsz tiszteletet kapni...csupán gyűlöletet. Remélem megfogadod ezt a tanácsot.☹️🥰😂
2019. dec. 9. 15:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!