Kijavítanátok amit angolul írtam?
This is a robbery!- shouted the robbers. The employees hid behind the cash desk and switched on the alarm. The robbers packed the money into the bag and they escaped. The police officers fastly arrived to the bank. The key was the camera, because the robbers were recorded by the camera. Therefore the police caught them.
Magyarul: ez egy rablás!- kiáltották a rablók. Az alkalmazottak elbújtak a pénztár mögé és bekapcsolták a riasztót. A rablók bepakolták a pénzt a táskába és elmenekültek. A rendőrök gyorsan megérkeztek a bankhoz. A kulcs a kamera volt, mert a kamera rögzítette a rablókat. Így a rendőrség elkapta őket.
A szórend alapértelmezetten akkor is ALANY + SHOUTED.
A KEY pedig lehet átvitt értelmű.
BIZONYÍTÁSAIM:
escape from
danger [intransitive, transitive] to get away from a dangerous or bad situation
Longman szótár
:)
Kezdem azt hinni, nem is tudod, mit írsz. Én javasoltam, akkor mondjad a nyelvtankönyveket. Mire vonatkozhatott ez? Leginkább arra, amiben nyelvtankönyveket említettél. :D Az meg nem az escape volt. De talán megtalálod. Na mindegy, foglalkozzunk az escape-el.
A bajok ott kezdődnek, hogy állandóan escape from-ot írsz, miközben a helyzet nem arról szól. Sőt, aztán kevered azzal, hogy a Longmanból előveszed az ige 2. jelentését, ahol az összes példák nem tudnak erről a helyzetről szólni. Hiába próbálod ezt a get away from a dangerous or bad situation leírást a bankrablókra értelmezni, a példák világosan beszélnek.
Amit a Kérdező ebben a szituációban keres, az például a flee. A Longman magyarázata jól megvilágítja a flee és az escape különbségét:
flee: leave quickly in order to escape from danger
Vagy a Cambridge szótár példamondata (ami amúgy abból a korpuszból származik, ahonnan a Therefore + vessző példamondatok jöttek) is jó:
to escape the fighting, his family fled from their village
32%-os, csak személyeskedsz. Jól tudod, hogy a profik se tudhatnak mindig mindent.
Hagyjátok. Már csak az offolás megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!