Milyen az a középfokú C típusú nyelvvizsga? Ez a legnehezebb vagy a legkönnyebb?
A nevében is benne, hogy középfokú, előtte van egy könnyebb alapfokú, utána pedig egy nehezebb felsőfokú.
A "C" az jelenti, hogy szóbeli és írásbeli is, tehát "A"+"B".
Tisztelt Vizsgázóink! 2008 tavaszától kezdődően megváltozott a bizonyítványban szereplő beírás, amely megfelel az Európai Keretrendszerben rögzített szintek elnevezésének.
A vizsga szintjét a B1, B2, C1 jel azonosítja.
B1 = alapfok
B2 = középfok
C1 = felsőfok
A vizsga típusát az A, B, C betűk helyett - szóbeli, írásbeli, komplex szóval jelölik.
(* Korábban A = szóbeli, B = írásbeli, C = komplex)
forrás: [link]
Engem is érdekelne a válasz, ám még igysem értettem.
Az addig oké hogy h a C a felsőfok, ám amikor a felvi-n akarna valaki jelentkezni, a nyelvizsga hozzáadsánál 2 lehetőség van.
Középfoku C
felsőfoku C tipusu.
Engem megkevert hogy kettőbol lehett választani, és mindegyik C-s.
köszi
Akkor most tagoltan és érthetően:
A középfokú C nyelvvizsga azt jelenti hogy középfokú nyelvvizsgát teszel írásban és szóban
A felsőfokú C nyelvvizsga azt jelenti hogy felsőfokú nyelvvizsgát teszel írásban és szóban
TEHÁT a felvi.hu-n a C betű arra utal, hogy az adott fokú nyelvvizsgából átmentél a szóbeli és az írásbeli részen is.
A nyelvvizsgákat többféleképpen lehet csoportosítani:
1. csoportosítás: (nem hinném, hogy különösebb magyarázatot igényelnek)
-alapfokú (könnyű)
-középfokú (nehezebb)
-felsőfokú (legnehezebb)
2. csoportosítás: (úgymond feladattíposok szerint van)
-A típusú: szóbeli
-B típusú: írásbeli
-C típusú: írásbeli+szóbeli
3. csoportosítás: (igazság szerint a nyelvtudást szintezi, kevésbé ismert, és semmi köze a 2. csoportosításhoz)
-A1
-A2
-B1
-B2
-C1
-C2
(ezek a szintek alkotják az alap-, közép-, felsőfokú tudást)
alapfokú: A1, A2 és B1 (együtt mind a három)
középfokú: B2
felsőfokú: C1
anyanyelvi szintű: C2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!