BSc szakdolgozatban használhatom forrásként más ember doktori értekezését?
A "vitához" csak annyit röviden, hogy mindkettőtöknek igaza van. Felesleges elbeszélés egymás mellett.
Doktor úr egy bölcsész tanszéken tanít, ilyen publikációkat, szakdolgozatokat javít, ír stb... ennek teljesen más a követelményrendszere mint egy műszaki, informatikai vagy természettudományos műnek.
Mivel bölcsészetben főleg olvasol, összegzel, fogalmazol ezért ott biztosan tényleg visszadobják, ha tele van idézve az egész. Mert az egyetlen értéke a dolgozatnak maga az írás, önálló gondolat.
Nincs mögötte szoftver, találmány, szabadalom, sem igazi és részletes metodika.
Pl egy term.tud/műszaki szakdolgozatnál, publikációnál a szakirodalom kutatás csak egy kis rész. A többi lényegében a fizikai munkád, szoftver, hardver, kísérlet egzakt leírása és eredmények, metodika összefoglalója.
Itt a praktikusságra, konkrét leírásra, "műszaki leírásra" törekszünk, hiszen a dolgozat lényege nem az írás, meg a szépirodalmi gondolatok, hanem a műszaki/term.tud dolog. Ezért ott bőven belefér egy műszaki idézet is. Ugyanakkor felesleges telepakolni vele... cikkekben is az a Supplementary material rész.
Nagy eséllyel a forrásokat soha senki nem fogja végigkövetni, meg ellenőrizgetni... szóval nem kell túltolni ezt sem. Publikációkra, könyvekre kell és fontos is hivatkozni, főleg a szakirodalom kutatásnál. Mikor írtam én egyszerűen elolvastam egy releváns cikket, hardver leírást stb... megfogalmaztam a lényegét és utánaraktam a hivatkozást. Nem kötött bele senki.
"Jaja, nem írtam, csak 5-öt, valamint egy doktori disszertációt, egy tucat publikációt; valamint egyetemi oktató vagyok 15 éve, és számos hallgató dolgozatát javítgattam ez idő alatt, de biztosan nem írtam még soha szakdolgozatot. Taníts még Mester! :D"
Hol adnak egy tucat publikációra PhD-t, a Metropolitan Egyetemen?
"Hol adnak egy tucat publikációra PhD-t, a Metropolitan Egyetemen?"
Ezt hogy érted?
PhD követelménye az impakt faktoros cikk.
Nálunk (neurbio) ez egy 2.5 IF, elsőszerzős, 2.5 IF társszerzős. Ha magas IF-es az elsőszerzősöd, akkor elég az. Pl egy darab 10 IF-es cikkel kiválthatod... akkor már csak a disszertációt kell megírni.
Megjegyzem, messze az IF követelmény a legdurvább. Sok esetben 4-5-6 év egy elsőszerzős publikáció összehozása természettudományban. Főleg, ha nem engednek alacsony IF-es (2.5-4) lapokba publikálni.
Tehát konkrétan 1 cikkre is adnak PhD-t... disszertáció megírása gyerekjáték ehhez képest.
“Ezt hogy érted?”
Sehogy nem érti, csak kötekedni szeretne, ez amolyan magyar virtus. :)
Elvileg egyetemi tanár aztán idejár gyakori kérdésekre veszekedni :DDDD
Köszi srácok jókat nevettem.
A Pápa voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!