Jó tanuló vagyok, csak két négyesem van tesiből és földrajzból. A fizika félévkor négyes lett de már kijavítottam. Ha matek-fizika tagozatos gimnáziumba szeretnék jelentkezni jövőre, ez okozhat hátrányt?
Megnézed a felvételi követelményeket, ott van, mi számít, mi az ami hátrányt jelent.
Emelt érettségihez elsősorban önszorgalom kell, befektetett szellemi munka és idő a gyakorláshoz.
Ha kell tudok ajánlani fizikához jó könyveket, és példatárat amiből önállóan el lehet kezdeni készülgetni.
"ha nem rontok, és a felvételi nem lesz rémes, van esélyem?"
Ha jó vagy matekból (mint ahogy írod) akkor tudnod kéne a valószínűségszámítás alapjait, ahol tárgyalják hogy mit értünk esély alatt.
Utánanézve a korábbi pontszámoknak, és előre kalkulálva a te várható pontszámoddal biztosan tudsz egy százalékos esélyt számolni, ha tényleg megy a matek. Vagy mégsem megy annyira? költői kérdés...
"akkor tudnod kéne a valószínűségszámítás alapjait"
Hetedikben???
Kérdező! A 7. osztály félévi jegye nem befolyásolja a felvételit. Hogy az általad választott iskola kéri-e egyáltalán a földrajz és tesi jegyet (nem jellemző), az iskola felvételi tájékoztatójában megtalálod.
@1 -es válaszoló, már bocs de nemhogy gimis matek valszám nem elég ehhez, de semmilyen -.-
Számold ki hány %-kal leszel az USA elnöke, hajrá....
"A 7. osztály félévi jegye nem befolyásolja a felvételit."
Ezt mégis honnan veszed? Van ahol 5.-től már kérik a jegyeket és beszámítják. Ez mindig az iskolától függ, ahogy írtam a felvételi követelményeket nézze meg a kérdező. Semmi értékes nincs szóval a válaszodban, ráadásul még belém is kötsz...
Az esélyszámításhoz pedig: Kiszámol két pontot. Legrosszabb esetet és legkedvezőbb esetet.
Visszanézi 10 évre, mennyi volt a felvételi pont, és egy táblázatba beírja a két számított ponthoz hogy felvették volna -e. Ha igen, akkor 1-et ír a táblázatba, ha nem, akkor 0-át.
Pl. ha azt kapja, hogy a legrosszabb esetben 7db 1-es van a táblázatban, a legjobb esetben pedig 9, akkor ezeket beszorozza 10-el, és megkapja a %-os esélyt.
Tehát a bekerülési esély 70% és 90% között lesz.
De ha csak 5évre van visszamenőleg adata, akkor arányosan visszavetítve számol, és 20-al szoroz, stb.
Ezt meg tudja csinálni még egy óvodás is, és első becslésnek jó.
Persze lehet csinálni komolyabb számítást is (a pontok eloszlásfüggvénye, a diákok által szerzett pontok változása az évek függvényében, stb. ) ehhez tényleg magasabbszintű matematikai eszközök kellenek.
De a fenti példához látható hogy csak egy képlet kell: a kedvező esetek száma osztva az összes eset számával, ekkor kap 0 és 1 közötti értéket.(az esélyhez 100-al szoroz hogy %-ot kapjon) Az ilyet hívják diszkrét egyenletes valószínűségeloszlásnak. A példában az összes esetek száma ugye 10 volt.
Szia! A tópartiba ilyen jegyek mellé kb 70 pontos központi elég lesz.
Készülj rá sokat és meglesz !
Sok szerencsét !
"Van ahol 5.-től már kérik a jegyeket"
Évvégit. A félévi értesítő tájékoztató jellegű, a 8. év kivételével kutyát nem érdeklik a félévi jegyek.
Látom, a szűklátókörűséged korlátlan utolsó. Attól, hogy a te felvételidnél a félévi jegy nem számított, más intézménynél még számíthat, ahogy teszik azt sokszor is. Ha te ilyenről még nem hallottál,az egy dolog, a saját hiányosságodból fakadó rágalmaidat nem vagyok hajlandó magamra venni.
Érdekes, hogy a 2-es válaszban semmi újat nem mondtál az 1-es válaszomhoz képest, ennek ellenére én lettem lepontozva. Nevetséges. Részemről a kérdést törlöm a listámból, idetévedt laikusok lepontozására nem tartok igényt.
"Attól, hogy a te felvételidnél a félévi jegy nem számított"
Kedves válaszoló!
Én 40 éve felvételiztem, ellenben 25 éve általános iskolában dolgozom. Talán kicsit jobban tudom.
Sehol sem kérik a nyolcadikos félévin kívül másik év félévi bizonyítványát😅😅😅
Kérdező, ha jó vagy matekból és fizikából, akkor sok-sok szorgalommal és gyakorlással simán tudsz tenni egy emelt fizika érettségit. A felvételinél pedig az írásbelit hozd le jól, a szóbelit ne ballintsd el nagyon, a jegyeid pedig maradjanak hasonlóak és akkor egy jó suliba fogsz kerülni! A felvételinél meg legtöbb esetben a matek-magyar-töri-idegen nyelv-egy természettudományos tárgy kombó eredményeit kérik, a természettudományos tárgy pedig az lesz, amelyikből a legjobb jegyed van. Ha éppen föciből vagy 5-ös, a többiből 4-es akkor is felvehetnek mat-fiz szakra, mert a föci csak a pontszámításhoz kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!