Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Iskolaigazgató megteheti hogy...

Iskolaigazgató megteheti hogy semmibe veszi a nevelőtestületi határozatot-mely nevelőtestületnek ő is tagja?

Figyelt kérdés

Mi a teendő lehetőség ebben a szituban? Két tűrhetetlen magatartású nem tanköteles tanuló ügyében összeült a nevelőtestület (benne az igazgatóval!!) és összehívta a fegyelmi bizottságot és nyílt szavazással döntött a két nem tanköteles tanuló fegyelmivel történő elbocsátásáról (magyarul kirúgás).

A döntés megszületett mindenki szavazott (az igazgató is) és a döntés egyértelmű, az igazgató kivétetével mindenki a kirúgás mellett szavazott. Az igazgatónak vétójoga nincs, mint nevelőtestületi tag 1 szavazattal bír mint mindenki. Ő szavazott ahogy szavazott mindenki más meg másképp = a két diáknak mennie kell, van róla írásos nevelőtestületi határozat.

És az igazgató közölte másnap hogy nem érdekli semmi határozat a két diák MARAD és pont. Amely tanárnak ez nem tetszik annak nyitva az ajtó menjen más iskolába dolgozni. A két diák MARAD.

Na ezzel a szituval mit lehet kezdeni? nem állami iskola KLIK-hez nem lehet fordulni.

2019. márc. 10. 10:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Miért ne tehetné? Hányan álltak fel? Ketten a nem tudjuk hányból. Hány duákot visznek el a szülők? Egyet sem.

Miért ne tehetné és ha megteheti miért ne tenné?

2019. márc. 10. 18:56
 22/26 A kérdező kommentje:

"Miért ne tehetné? Hányan álltak fel? Ketten a nem tudjuk hányból. Hány duákot visznek el a szülők? Egyet sem."

Mióta? Az eset óta vagy a tanévkezdés óta?

Mert a tanévkezdés óta 6an és tizenpár fős a tanár kar. Vagyis kb harmaduk felállt. Azért az már nem gyenge és tanév közben és hol van még az év vége!

Nyárra az lesz mint tavaly tavalyelőtt stb hogy kb egy tanára se maradt.... 2017ben konkrétan nyárra 1 db tanára se maradt, mind felmondott az utolsó szálig.

Azért az nem gyenge történet. Egy sulit 100%ban otthagyják a tanárai.... szintén semmi következmény az igazgatóra nézve.

Hány gyereket vittek el? vagy 30-at legalább. Vagyis egy egész osztálynyi. De ki tudja ha egy szülő elviszi miért viszi. Kiiratkoznak és kész.

Kutya se kérdezi tőlük hova és miért mennek.

De kitalálom! szerinted ez mind rendben uyge? kitaláltam?

2019. márc. 10. 19:30
 23/26 A kérdező kommentje:

"Miért ne tehetné és ha megteheti miért ne tenné?"

mert GERINC is van a világon azért!

2019. márc. 10. 19:31
 24/26 anonim ***** válasza:

#12: Dehogynem, az OH megszünteti a két tanuló jogviszonyát - ha tényleg szabályos határozat született a kizárásról. Az igazgató ezek után nem mer bizonyítványt aláírni nekik, mert nem kockáztatja a közokirat-hamisítás miatti börtönt. Ill. a költségvetési csalás tényállását, ha normatívát hív le utánuk.

Csakhogy egyrészt nem hiszem, hogy tényleg szabályos volt a kizárás, másrészt a kérdező valójában nem akarja megoldani a problémát, csak sajnáltatja magát. Töketlen posztkádári kisember.

2019. márc. 10. 19:33
 25/26 anonim ***** válasza:
Miért nem hagyod te is ott? Ha te vagy a fenntartó, rúgd ki az igazgatót, ha nem te vagy a fenntartó, nem tök mindegy neked? Mit aggódsz más problémáján?
2019. márc. 10. 19:37
 26/26 A kérdező kommentje:

" másrészt a kérdező valójában nem akarja megoldani "

Én nem tudom megoldani én hogy oldjam megy ki vagyok én?

Merném szerinted az állásom kockáztatni emiatt? szerinted ha én OH üyget csinálnék ebből meddig lenne állásom?

2019. márc. 11. 08:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!