Mivel "járok jobban" alap és mester képzés vagy osztatlan?
Konkrétan az építeszmérnöki szaknál érdekel, egyenlőre nem tudtam dűlőre jutni,hogy az alap vagy az osztatlant célozzam-e meg.
Értem, hogy mi a különbség. Alap 3,5 év főiskolaidiplomát ad, utána lehet 2 év alatt mestert elvégezni, ami után egyetemi diplomát lehet szerezni. Míg az osztatlan 5 év, kvázi ott egybe van vonva, egyetemi diplomával a végen.
Engem az érdekelne végeredményben (5évmúltán) van-e különbség? Munkavállalasnál érdekes lehet-e? És a "reklámszögen" kívül van-e egyik-másik útnak előnye, illetve hátránya?
Előre is köszönöm
Valamint a mester/osztatlan után ugyanúgy lehet Phdra tovább menni? Az a rész nem igazán tiszta, hogy lényegében egy alapszakkal később több mesterképzés célózható-e meg? Illetve az osztatlannal Phd-n kívül nem lehet mit kezdeni tovább tanuláson mit kezdeni? Mesterre beszámítható-e?
Pl.:
Építészmérnöki Bsc-vel lehet Építőmérnöki Msc-re (és)/vagy Építőművész Msc-re menni.
Az osztatlan Olyan, mintha Építészmérnöki Bsc-t és Msc-t jártam volna végig.
Ha a későbbiekben osztatlan diplomával szeretnék a belsőépíteszet felé orientálódni végig kellene járnom a ez építőművész Bsc-t és Msc-t? Vagy beszámíthatom és csak Msc-t kellene elvégezni?
Tudom nagyon komplikalt vagyok,ezért elnézést kérek. A valaszokat előre is köszönöm.
Hát alapjában véve jobban járnál bármely olyan mérnök szakkal ami az építőipart elkerüli, de ha ez tényleg nem jöhet szóba akkor:
Osztatlannak annyi előnye van, hogy egy picit előbb szerzel így tervezési jogosultságot mintha BSC után csinálnád az MSC-t.
Ha nem tervezni akarsz akkor kivitelezésbe viszont bőven elég a BSC is, ott a terepen összeszedett rutin többet ér mint egy Msc.
Köszönöm a segítségeteket! :)
"Sajnos" ez az álmom, bár tudom mindemellett nem is a legnőiesebb szakma. Már nemsokára lesz egy szakmám (igaz nem diplomás), de jó 8 éve ez a célom. Engem inkább a művészi része érdekel az, hogy adott funkcióknak megfelelve gyönyörködtessen is az adott épület. De igazán a matekos, fizikás végével sincs gondom. Ezért írtam, hogy, ha alap akkor mester is tervezve lenne utána.
Tudom Magyarországon, nem a legjobb a helyzet, de remélem javul. No meg (politizálás nélkül) remélem nem lesz hosszabb távon semmi gikszer a Csok-kos hitelekkel. Épüljenek csak a házak! :)
Hmm... akkor mehetnél egyből építőművész szakra is.
de igazából a munkaerő piacon is lehet belsőépítészet felé menni a "sima" építészmérnők diplomával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!