BMEn Mérnökinformatikus MSc-t érdemes elvégezni?
Nem akarok doktorálni és semmilyen kutatómunkát sem végezni. Azt hozták fel pozitívumként, hogy magasabb kezdő fizetéssel lehet elhelyezkedni, de a plusz 2 év alatt legalább annyi munkatapasztalatot összegyűjtök, hogy ugyan olyan vagy magasabb lesz a fizetésem egy BScvel mint egy akkor induló MScs.
Milyen előnyökkel jár egy MSc egy programozónál? Mért érdemes elvégezni?
Érdemes elvégezni. Az msc végzettség a munkalehetőségek 80%-nál előny.
Sok helye eleve elvárt az a szint a megfelelő pozícióknál.
"de a plusz 2 év alatt legalább annyi munkatapasztalatot összegyűjtök, hogy ugyan olyan vagy magasabb lesz a fizetésem egy BScvel mint egy akkor induló MScs."
Ezt ne vedd kézpénznek. Sajnos még a piacképes diplomás munkavállalásnál is nagyon sok csapda van, amibe belekerülhet az ember...
Nem hiszem, hogy tudás szempontjából bármi haszna is lenne, de biztos vannak olyan helyek, amik szeretik a papírt.
Én most ebben a félévben végzek BME villamosmérnök Msc-n, az egész Msc-t végigdolgoztam gyakornokként, az egyetemet meg kb. nagy ívben leszartam, mert sok értelme nem volt. Így legalább viszont papír is lesz, és az iparban tudás is ragadt rám.
#2 Mert nyilvánvalóan aki kb. nagy ívben lesz(a)rta csak annak lehet igaza... Szerintem te nem végeztél semmi msc-t de még a közelébe sem jöttél a BME-nek.
Úgyhogy a fanttáziádat máshol bontakoztasd ki. Talán még az ezotéria kategória jó lehet neked, de inkább bölcsésznek menj, oda minden ostobát felvesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!