Egyetemi tandíjat mindenféleképpen ki kell fizetni?
Figyelt kérdés
Államilag támogatott mesterképzésre járok és van a 2 éves képzésből még fél év. Úgy tudom hogy ha abbahagynám, akkor a tandíj 50%-át ki kellene fizetnem. Nincs erre valami kiskapu, hogy abba hagyhassam a tandíj kifizetése nélkül?2018. febr. 2. 00:39
2/12 A kérdező kommentje:
Szerintem te is értetted a kérdést.
2018. febr. 2. 00:56
3/12 anonim válasza:
Az első nem mondott hülyeséget, csak nem fejtette ki. Kérhetsz mentesítési kérelmet, ez esetben vállalnod kell szerződésben, hogy az elhasznált féléveid számával megegyező évet Magyarországon dolgozol. Mármint az alapéveken felül.
4/12 anonim válasza:
Ha pedig teljes mértékben kiakarod vonni magad a dolog alól, akkor arra nincs kiskapu.
5/12 anonim válasza:
Ilyenkor mindig örülök, hogy költségtérítéses vagyok :-) Ez az állami képzés egy nagy szívás a kötelező kredittel, ezzel a röghöz kötéssel. Ráadásul ki tudja előre hogy pl egy 5 éves képzésnél mi történik mondjuk negyedéven X tárgyból beüt a mennykő bukta 9X aztán ágyő. Tuti gyomorvérzést kapnék államin :-)
6/12 anonim válasza:
Értettem a kérdést, vagy fizetsz vagy hazai jogviszonyban ledolgozod a "tartozásod". Nincs kiskapu arra, hogy államilag tanulsz másfél évig majd minden következmény nélkül otthagyod a képzést. Harmadik lehetőség hogy befejezed be ami hátravan fél év, akkor nem kell visszafizetned.
8/12 anonim válasza:
#5: Annak aki tanul, és nem csak lábat lógatni meg bulizni jár egyetemre, egyáltalán nem teljesíthetetlenek az állami ösztöndíj követelményei.
9/12 Estádio de Felchút válasza:
"Ilyenkor mindig örülök, hogy költségtérítéses vagyok"
Mi is örülünk neki. Az egyetemek nagy részének komoly bevételei vannak az önköltséges hallgatókból, nincs ezzel semmi baj.
10/12 anonim válasza:
5-ös nem azt írtam, hogy teljesíthetetlen, hanem azt, hogy stresszes és ha teljesíti is még mindig ott van a röghöz kötés, a minden félévben görcs, hogy jól teljesítsen és egyszer kell egy elmebeteg fazonba belefutni 5 év alatt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!