Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen magas szintű a matemati...

Milyen magas szintű a matematika a bme vik villamosmérnöki karán?

Figyelt kérdés
A Landau elméleti fizika könyvsorozat elkezdéséhez elég magas az a matematika szint,amit oktatnak vagy pedig külön kell felvenni hozzá pluszba matekos tárgyakat?

2018. nov. 29. 19:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Olyan magas szintű a matematika, hogy ha tisztességesen és szorgalmasan készülsz, tanulsz, akkor nem lesz semmi bajod. Egyszerűen fel kell venned a ritmust első fél évben. Amennyiben nem vagy biztos a középiskolai matek tudásodban, akkor sincs gond, minden elsősnek meghirdetnek egy bevezetőmatematika nevezetű tárgyat, ott átveszitek (gondolom) a fontosabb részeket gimiből. 2 ingyenkredit, én nem vettem fel, mert nem volt kedvem még több időt bent maradni. (Bevezetőfizikát felvettem, az jól esett, hogy lehetett ismételni)
2018. dec. 11. 20:39
 12/20 A kérdező kommentje:
A matematikával nem lesz gond,mert olyan előkészítőre járok,ahol emelt szinten vesszük a csoportársaimal a matematikát,de mivel lesz plusz alkalom is a nyáron,ezért néhány témakörbe mélyebben belemegyünk,mint ami az emelt szint van.Pl:analízis,komplex számok,mátrixok stb...Meg az iskolámban is foglalkozunk vele pluszba néhány osztálytársamal és a matek tanárunkal.
2018. dec. 11. 21:40
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

"Cauchy-Riemann diffegyenletekre gondolhattál"

Azért volt szerző, aki azt kritériumoknak nevezte.

2018. dec. 12. 08:52
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

"Kicsit utánanéztem, és elvileg vannak kiegészítő matekos tárgyak,amiket felehet venni szabadon választhatóként:

Ezeket mekorra az esélye, hogy ha eljuttok oda, akkor is meglesznek-e még hirdetve?"

Elég nagy. Amúgy ezeket célszerű párhuzamosan felvenni a matekos tárgyakkal. Az elsőt pl első félévben. A TTK egyébként is nagyon ritkán változtat - érthető okok miatt - a kínálatán. Persze meglehet, hogy túl kevesen jelentkeznek, és akkor nem indul, de szerintem itt nem lesz gond.

Ha ennyire érdekel a matek/fizika, miért nem mész fizikusnak, aztán még MSc-n mehetnél villamosmérnöknek, kritériumtárgyakkal. Szerintem jobban is járnál.

2018. dec. 12. 11:10
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

"Azért volt szerző, aki azt kritériumoknak nevezte."

Éspedig?

2018. dec. 12. 11:29
 16/20 anonim ***** válasza:
79%
2018. dec. 12. 12:00
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

#16-nak: Ismerem a belinkelt könyvet, most előkerestem még a régi egyetemi jegyzeteim között, mert nekem is megvan.

A szerző ott ezt Cauchy-Riemann-feltételeknek nevezi, és nem pedig kritériumnak. (32.oldal)

Ebből két dolog látszik:

1. Te Sztrogoff eléggé jártas vagy a szakirodalmakban, és elő tudtál hozni egy olyat, amelyikben nem Cauchy-Riemann-egyenletek/diffegyenletek néven emlegetik ezt.

Minden tiszteletem! Biztosan régi vágású darab vagy te is, akárcsak én, akik még ismerik ezeket a régebbi szakirodalmakat is.

A kérdéseknél adott válaszaid is egyébként mérnöki igényességet, magas szakmai felkészültséget és precizitást tükröz. Látszik, hogy jó villamosmérnök vagy.

2. Az 5-ös válaszoló szerintem csak nagyot akart mondani. Látszik, hogy hallott valahol ezekről a fogalmakról, vagy olvasott róluk, de szerintem a lényegi hátteret nem érti.

Egyébként van egy matematikai feladványom, sajátértékszámítással kapcsolatos, akit érdekel lehet jelentkezni privátban. (Eddig egy jelentkező volt, de a bizonyítás még nincs meg).

További szép napot!

2018. dec. 14. 12:09
 18/20 anonim ***** válasza:
90%

#17, kit érdekel, hogy hogy nevezik ezek szinonimák, nálunk is mondott ilyet az előadó annak idején? Te csak kötekedsz, mert te is tudod pontosan, hogy a #3-as válaszod nem a vektoranalízisről szólt.

Elég óvodás szint az, amikor, vki nem látja be, hogy tévedett, és mindenáron beleköt a másikba. Ha másba nem tud, akkor a helyesírásába. És utána is görcsösen próbálja bizonygatni a maga igazát, egy igazából lényegtelen dologban. Nevetséges.

"...szerintem a lényegi hátteret nem érti."

Ezt abból szűrted le, hogy kritériumokat írt feltételek vagy diffegyenletek helyett? Vagy hogy nem tudta leírni egy orosz matematikus nevét? (Igen, olvastam a már törölt kommentedet!)

Én egyébként sem hiszem, hogy a villamosmérnöki gyakorlatban ezek gyakran előjövő fogalmak lennének. De te biztos nap, mint nap használod, és alkalmazod őket.

[link]

2018. dec. 14. 13:18
 19/20 anonim ***** válasza:
90%

Jav.:

#17, kit érdekel, hogy hogy nevezik? Ezek szinonimák. Nálunk is mondott ilyet az előadó annak idején. Te csak kötekedsz, mert te is tudod pontosan, hogy a #3-as válaszod nem a vektoranalízisről szólt.

2018. dec. 14. 13:20
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
#18-19. Látom, kár vitát nyitni, mert nem érted azt, amit leírok. A szemléletmódod is alapjában véve rossz, ezen nem tudok segíteni.
2018. dec. 14. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!