Milyen magas szintű a matematika a bme vik villamosmérnöki karán?
"Cauchy-Riemann diffegyenletekre gondolhattál"
Azért volt szerző, aki azt kritériumoknak nevezte.
"Kicsit utánanéztem, és elvileg vannak kiegészítő matekos tárgyak,amiket felehet venni szabadon választhatóként:
Ezeket mekorra az esélye, hogy ha eljuttok oda, akkor is meglesznek-e még hirdetve?"
Elég nagy. Amúgy ezeket célszerű párhuzamosan felvenni a matekos tárgyakkal. Az elsőt pl első félévben. A TTK egyébként is nagyon ritkán változtat - érthető okok miatt - a kínálatán. Persze meglehet, hogy túl kevesen jelentkeznek, és akkor nem indul, de szerintem itt nem lesz gond.
Ha ennyire érdekel a matek/fizika, miért nem mész fizikusnak, aztán még MSc-n mehetnél villamosmérnöknek, kritériumtárgyakkal. Szerintem jobban is járnál.
"Azért volt szerző, aki azt kritériumoknak nevezte."
Éspedig?
#16-nak: Ismerem a belinkelt könyvet, most előkerestem még a régi egyetemi jegyzeteim között, mert nekem is megvan.
A szerző ott ezt Cauchy-Riemann-feltételeknek nevezi, és nem pedig kritériumnak. (32.oldal)
Ebből két dolog látszik:
1. Te Sztrogoff eléggé jártas vagy a szakirodalmakban, és elő tudtál hozni egy olyat, amelyikben nem Cauchy-Riemann-egyenletek/diffegyenletek néven emlegetik ezt.
Minden tiszteletem! Biztosan régi vágású darab vagy te is, akárcsak én, akik még ismerik ezeket a régebbi szakirodalmakat is.
A kérdéseknél adott válaszaid is egyébként mérnöki igényességet, magas szakmai felkészültséget és precizitást tükröz. Látszik, hogy jó villamosmérnök vagy.
2. Az 5-ös válaszoló szerintem csak nagyot akart mondani. Látszik, hogy hallott valahol ezekről a fogalmakról, vagy olvasott róluk, de szerintem a lényegi hátteret nem érti.
Egyébként van egy matematikai feladványom, sajátértékszámítással kapcsolatos, akit érdekel lehet jelentkezni privátban. (Eddig egy jelentkező volt, de a bizonyítás még nincs meg).
További szép napot!
#17, kit érdekel, hogy hogy nevezik ezek szinonimák, nálunk is mondott ilyet az előadó annak idején? Te csak kötekedsz, mert te is tudod pontosan, hogy a #3-as válaszod nem a vektoranalízisről szólt.
Elég óvodás szint az, amikor, vki nem látja be, hogy tévedett, és mindenáron beleköt a másikba. Ha másba nem tud, akkor a helyesírásába. És utána is görcsösen próbálja bizonygatni a maga igazát, egy igazából lényegtelen dologban. Nevetséges.
"...szerintem a lényegi hátteret nem érti."
Ezt abból szűrted le, hogy kritériumokat írt feltételek vagy diffegyenletek helyett? Vagy hogy nem tudta leírni egy orosz matematikus nevét? (Igen, olvastam a már törölt kommentedet!)
Én egyébként sem hiszem, hogy a villamosmérnöki gyakorlatban ezek gyakran előjövő fogalmak lennének. De te biztos nap, mint nap használod, és alkalmazod őket.
Jav.:
#17, kit érdekel, hogy hogy nevezik? Ezek szinonimák. Nálunk is mondott ilyet az előadó annak idején. Te csak kötekedsz, mert te is tudod pontosan, hogy a #3-as válaszod nem a vektoranalízisről szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!