Túl magas szintű számomra a matekcsoportom. Mit tehetnék (többi lent)?
Jelenleg 10-es tanuló vagyok egy viszonylag erősnek számító nyolc osztályos gimnáziumban. Ötödiktől egészen nyolcadikig rendszeresen vettem részt matekversenyeken és értem el eredményeket.
Kilencedikben az évfolyamunkon négy csoportot alkottak a tanáraink, erősség szerint. Engem, az addigi eredményeim alapján az egyesbe soroltak. A rendszer lényege valójában annyi, hogy hasonló képességű diákokkal tanulhassunk együtt, viszont én már a kezdetektől túl erősnek találtam a saját csoportomat. Kilencedikben, még a félév előtt jeleztem a tanáromnak, hogy nem érzem jól magam ott, ahol vagyok, és egy félórás, az osztályfőnökömmel hármasban folytatott beszélgetés után arra jutottunk, hogy egyelőre maradok az egyes csoportban (mivel benne volt a pakliban, hogy az új tanár, az új megvilágítás miatt nehezebb nekem), a későbbiekben pedig, ha szükségét érzem, válthatok.
Most jutottam el újra arra a pontra, hogy egyszerűen nem bírom, nem értem az anyagot és túl gyors nekem a tempó. Ráadásul emelt szintű anyagokat is veszünk (amire nekem nem lenne szükségem, mert középszintű érettségit szeretnék csak lerakni), a rengeteg házi feladat miatt nem tudok a magyarra és a nyelvekre koncentrálni, ami nekem a fő profilom lenne, emellett a maximalizmusom miatt kudarcként élem meg az egészet. A jegyeim annyira nem rosszak, de mégis úgy érzem, hogy hatékonyabban tudnék tanulni a kettes (vagy akár a hármas, bár az szerintem már gyenge lenne) csoportban. Az egyetlen bökkenő az, hogy nem igazán van lehetőségem váltani, mert mi más tanmenet szerint vesszük az anyagot, mint a többi csoport. (Van egy lecke, amit már átvettünk, de ők nem, viszont emiatt a jelenlegiben jóval hátrébb vagyunk.)
Mit javasoltok, mit tehetnék ebben az esetben?
Ez teljesen értelmetlen így. Menj a másik csoportba.
(a kimaradt leckéket meg pótold be idővel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!