Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nemzetközi gazdálkodást...

Roxor3 kérdése:

Nemzetközi gazdálkodást BGF-en, BME-n vagy DE-n? BCE kilőve a magas ponthatár miatt, önköltségesre mennék.

Figyelt kérdés
Ami legközelebb van nekem a DE, mivel itt élek Debrecenbe, de akár Pestre is vevő lennék, a kérdésem melyik jobb képzés, tanárok, diákélet stb. melyik a jobb, melyik diploma értékesebb, mennyit kell tanulni stb.?
2016. jan. 25. 19:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Melyik középsuliba jársz? Én is gondolkodtam ezen a szakon, de nem ér annyit hogy most önköltségesen fizessem..diákhitelt nem akarok fizetni 20-30 évig..
2016. jan. 25. 19:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Tudnek mellette dolgozni illetve a hatterem is megengedne a felevi 200at
2016. jan. 25. 20:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Melyik jobb egyetem?
2016. jan. 25. 20:25
 4/5 anonim ***** válasza:

A BGE/BME/DE opciókból.

A legkevésbé jó Debrecen, de ha magas idegen nyelvi ismeretekkel (2 felső) akkor az elhelyezkedéssel nem lehet nagy gond.

A BGE-n ez a szak, a pénzügy és számvitel után, valamennyire mégiscsak színvonalas, tudom, hogy nem a jövedelmekre kérdeztél rá, de az felsőoktatási intézmény árazza be a diploma értékét, így akik innen kikerülnek 210.000 körüli nettó jövedelemre biztosan számíthatnak (mesterképzés nélkül), természetesen van aki ennél lényegesen többet keres, nagy a szórás (de ez gazdaságtudományon belül minden szakra igaz)

A BME-n erősen számon kérik a matematikát, de az idegen nyelvi színvonal talán ezen a szakon országosan itt a legmagasabb, így külföldi munkalehetőség is van. Ha valaki itt kezdi meg tanulmányait, magasabb a 'csúszás' kockázata, de saját véleményem szerint a BGE-n se alacsonyabb. Hozzáállás kérdése, hogy elkezdesz-e tanulni a félév elején, vagy csak november végén. Bár a BME nem a gazdaságtudományok anyaegyeteme, a végzetteknek a területhez képest kicsivel több időbe telik átlagosan egy munkahely megszerzése, a jövedelem kiemelkedően magas (hazai szinten is).

A fent leírtak alapján tehát ezen a szakon alighanem a BME lehet a legmegfelelőbb választás (a diploma versenyképességét illetően.) De meg kell küzdeni érte, ahogyan a BGE-n is meg kellene, vagy a DE-n, csak itt még egy kicsit többet. A diákélet szempontjából mindegyik intézmény biztosítja az 'egyetemi diák' érzést. (Leginkább talán mégis a budapesti egyetemek a nagy létszáma miatt.)

2016. jan. 25. 21:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2016. jan. 25. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!