A PTE művészeti kar mennyivel másabb, mint a Magyar Képzőművészeti Egyetem?
Hú, ezermillós éves kérdés, de hátha valakinek még érdekes lehet.
Felvételiztem mindkét helyre, most Képzős vagyok.
Azóta mondjuk úgy tudom, a pécsi egyetemen hatalmas változások vannak, a művészeti kart felújították, megpénzelték, felszerelték, stb.
Az MKE csóró egyetem sajnos, ez elég bosszantó (részletezhetem...).
Viszont minden másban szerintem az MKE előnyösebb lehet, ott nagyobb a közösségi és művészeti élet, lévén, hogy Budapesten van.
A tanításról nem sokat mondhatok Pécs terén. Oda valóban könnyebb bejutni, hogy miért, azt én se tudnám megmondani pontosan. De a ponthatár kevesebb, ha jól emlékszem, mondjuk ez szakfüggő. Az egyetlen épkézláb magyarázat a két város közti különbség lehet.
Ja, meg ami egyértelműen különbség, hogy a pécsi egyetem művészeti kara (tehát az "csak" kar) idén lett 20 éves, a Magyar Képzőművészeti Egyetem meg másfél évszázada létezik, neves, nagy művészek jártak oda és tanítottak. Utóbbinak jelentős múltja van.
Ennek ellenére nekem a Képző csalódás volt, ennél többet vártam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!