2012-ben mennyivel emelkedhetnek a ponthatárok ha az új pontszámítás vesszük alapul?
Én a Szent István Egyetem gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szakára szeretnék felvételizni ahova idén 351 ponttal lehetett bekerülni. (Tavaly 341 ponttal)
Tudom ,hogy nagyon sok minden befolyásolja a pontszámítást de félek attól ,hogy az új 500 rendszer bevezetésével esélyem sem lesz bekerülni.
Elképzelhető ,hogy 20-30 ponttal is nőhet vagy akár a 400 is megközelíti?
Köszönöm a válaszokat.
Akár 70 ponttal is felmehet.
1/5vel csökkennek a helyek szal...
nem egy kimondott műszaki szak :D
speciel egyetlen echte műszaki tárgya se lesz ott a srácnak :D
tanuljál, mert 499 pont lesz a ponthatár!! én biztosan tudom, most kaptam a 2012. évi pontszámokat emailben de pszt!
Tehát akkor érdemes lenne emelt szintű biológia érettségin gondolkodnom?
(Mert 11. vagyok jövőre kell felvételiznem, eddig úgy gondoltam duplázással van esélyem bekerülni.)
mindenképpen jól jársz, ha emeltezel vmiből, én is ezt tettem, most vettek fel ugyanerre a szakra a corvinusra.
jövőre még nagyobb hangsúlyt kap, sőt, ahogy számoltam, 2 emelt kell majd a max ponthoz, ha nincs a nyelvvizsga 40 pontján kívül egyéb többletpontja a jelentkezőnek, ami mér elég durva :D
Én nem a Corvinusra szeretnék menni hanem Gödöllőre. :)
Most már a Környezetgazdálkodási agrármérnökin is gondolkozom ahova most 329 pont kell (tavaly pedig 339)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!