Van olyan forrást, ahol a felvételi pontszámítás van?
500=200+200+100
- 200 pont a tanulmányi pontok
ebből 100 pont: 5 db legalább 2 évig tanult tárgy év végi eredménye. kötelező: matek, magyar(irodalom és nyelvtan átlaga, történelem, idegen nyelv, természettudományos tárgy. Az utolsó 2 tanult év végi eredményt nézik, tehát matekból a 11 és 12.et, de ha a kémiát választod akkor abból 9. 10et ha addig tanultad. ha mindenből ötös vagy, akkor van 100 pontod
ugyanebből a 200ból a másik 100 pont: az 5 legjobban sikerült érettségid átlaga
- 200 pont: érettségi pontok
két felvételi érettségi tárgyad ( pl orvosinál biosz és kémia) %ban elért eredményének összege. Tehát ha pl bioszod 65%, kémia meg 85%, akkor a 200ból van 150 pontod.
-100 pont: plusz pontok
emelt érettségiért: 50 pont,
felsőfokúő nyelvvizsga: 40 pont
középfokú nyelvvizsga: 28 pont
és még OKTVért, sportedeményért, hátrányos helyzetért lehet pontot kapni.
A pontszámítás vagy így történik ahogy leírtam, vagy csak az érettségi pontokat nézik és azt duplázzák meg ( tehát a példa szerinti 150 pontot kétszerezik és hozzáadják a pluszpontokat.
de amúgy itt egy példa:
felvi.hun meg még pontszámító kalkulátor is van, bár sztem még a 480as rendszerben számol:)
Már tényleg 500 pontos a rendszer? (nem 480?)
Mondjuk kiszámítottam így nem 463 vagy mennyi pontom lenne most, hanem 470:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!