Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vajon mit szólna hittanon a...

Vajon mit szólna hittanon a tanár ha odahelyeznék egy Buddha szobrot?

Figyelt kérdés
Ma este ezen gondolkodtam. Katolikus iskolába járok, de sajnos nem vagyok hívő. Hívők szerinteted ez sértő lenne a tanár szemében vagy hagyná, hogy szabadon gyakoroljam a saját vallásom? Poénból mindig azt mondom, hogy Buddhista vagyok...de, ha az lennék szóval ezen filozofáltam ma. Előre is köszönöm a válaszokat.

2018. szept. 9. 20:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%

Senki nem mondta, hogy oda kell járnod iskolába. Te mentél oda, a minimum, hogy tiszteletben tartod a vallásukat. Udvariatlan, primitív ember kötekedik ilyenben.

Ha ő intelligensebb, mint te, akkor nem zavartatja magát, de te egy nulla leszel minden értelmes ember szemében.

Gyakorold a vallásod máshol, ne az iskolában, ahova TE akartál járni, és tudtad, mit választasz!

2018. szept. 9. 20:29
 2/12 A kérdező kommentje:
Amikor oda mentem, még nem volt katolikus. Kb 2 éve jött ide, mivel régebb óta vagyok ott mint a vallás úgy gondolom jogosan feltételezem, hogy kötekedhetek.
2018. szept. 9. 20:35
 3/12 anonim ***** válasza:
68%
Milyen eredményt vársz ettől a viselkedéstől?
2018. szept. 9. 20:37
 4/12 anonim ***** válasza:
51%
Feleslegesen generált feszültség. Gyerekes.
2018. szept. 9. 20:51
 5/12 Estádio de Felchút ***** válasza:
62%
Fejbe ver egy menórával.
2018. szept. 9. 20:51
 6/12 anonim ***** válasza:
32%
Senki nem kényszeríthet, hogy hittanra járj. Kérd át magad világi erkölcstanra, ha ez nem megy, válts sulit. Mások vallását megbántani kulturálatlan provokáció.
2018. szept. 9. 21:03
 7/12 anonim ***** válasza:
50%

Attól, hogy te voltál ott hamarabb (milyen ovis szöveg :) ), még nem kötekedhetsz, hanem a legjobb tudásod szerint vagy köteles részt venni minden tanórán, hittanon is, ha azt választottad. Benne van a házirendben, nézz utána.

Egyébként ő sokkal inkább fel van készülve arra, hogy hogyan kell egy ilyen helyzetre reagálni, mint te, úgyhogy jobban jársz, ha nem provokálod. ;-)

2018. szept. 11. 22:11
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha a hittan tanár valóban keresztény és művelt ember, nem zavarhatja a Buddha-szobor, hiszen Buddha a saját bevallása szerint sem mondta Istennek magát, s ráadásul tanai nagy átfedést mutatnak a kereszténységgel. A kereszténység szerint minden ember Isten gyermeke, így Buddha is az volt. Sajnos idehaza még elég kirekesztő hagyományai vannak a kereszténységnek, ezért nem biztos, hogy minden hittan tanár tolerálja a Buddha szobrot, csak jó volna, ha így volna. Buddha személye egyébként az emberi történelem egyik legszeretetteljesebb személye.
2019. jan. 2. 20:25
 9/12 anonim ***** válasza:

"idehaza még elég kirekesztő hagyományai vannak a kereszténységnek"

Pl. melyik hagyománya kirekesztő?

2019. jan. 2. 21:20
 10/12 anonim ***** válasza:
42%

"Buddha személye egyébként az emberi történelem egyik legszeretetteljesebb személye."

Jaja, azért hagyta ott a feleségét meg a gyerekeit örökre. Nagyon szeretetteljes férfi és apa az ilyen.

2019. jan. 2. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!