Egyetemen van írásbeli felvételi?
Lehet hülye kérdés de nem vagyok benne teljesen képben. Azt tudom hogy érettségi alapján kapok pontszámot,meg ezt lehet hallani mindenhol,de azon gondolkodtam,hogy van-e olyan írásbeli felvételi amit annó általános végén is meg kellett írni hogy felvegyenek az adott gimibe.
Azért kérdezem csak mert Szakközepes vagyok (még a régi fajta) idén érettségizek és utána meg akarom csinálni a teknikusi képzést és utána egyetemre menni. Csak az a bökkenő hogy a teknikusi 1 év alatt feljthetek dolgokat és így nehezebb lenne megírni egy ilyen felvételit mint most egyből érettségi után.
Most már nincs. Az érettségit tekintik felvételinek, az a belépő. De pl. építészmérnökin van rajz alkalmassági vizsga, azon meg kell felelni.
A technikusi közben meg lehet folyamatosan ismételgetni. Ha műszaki területről van szó, akkor matematikából fejlesztheted magad önállóan, erre Bárczy differenciálszámítás és integrálszámítás könyvei kiválóak.
Jóljön majd első félévben, mert a szakközepesek általában jók műszaki rajzból meg mechanikából, gépelemekből, (főleg ha technikusija is van, dolgozott is esztergagépen, tudja mi a csigafúró, stb.) de a matek kevésbé megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!